Реклама / Ads
18| 5105 |19.02.2014 НОВИНИ

Депутатите започнаха да си мерят декларациите относно Хафъзов

.
Волен Сидеров, лидерът на "Атака" Източник: Булфото
Изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно. Народното събрание е длъжно да изрази позицията си.
 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

„Нека да не играем игрички, всеки със своята декларация, а да бъдем отговорни народни представители, българи и да гласуваме декларацията на „Атака", осъждаща поведението на Хюсеин Хафъзов и повече такива призиви към неспазване на Конституцията да не бъдат казвани. Нашата декларация беше първа по време и по идея. Първите трябва да бъдат уважавани, защото те проправят пътя", добави още той.
Цецка Цачева от своя страна заяви, че не е добре за българския парламентаризъм при един такъв повод да бъдат представени три декларации.

„Аз и моите колеги от ГЕРБ трябваше да намерим един консенсус с останалите партии, но това не се случи. Има три отделни декларации, това е факт за работата на това 42-то Народно събрание. Вярно е, че първата е на „Атака”, вярно е, че от управляващото мнозинство не последва категорична оценка и осъждане на подобно ораторстване от парламентарната трибуна. Ние подготвихме свой проект на декларация. В нея се казва, че подобни действия застрашават мира в държавата.

От ГЕРБ осъждаме изказванията на Хюсеин Хафъзов. Те застрашават обществения ред и сигурността на българските граждани. Няма да допуснем нагнетяването на етнически мир в политическите битки. Недопустимо е депутат да заявява в НС, че няма да спазва Конституцията", каза тя.

„В своята история българският народ има забележителни образци на верска толерантност. Последните дни се натрупаха случаи, които излизат извън тази историческа традиционна рамка на българския народ. Необходимо е своевременно да бъдат пресечи зачестилите опити за пораждане на напрежение", каза от своя страна Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6058 |19.02.2014 С декларации срещу изказването на Хафъзов започват работа депутатите . 12| 5130 |18.02.2014 Депутатите не забраниха социологическите проучвания в изборния ден . 29| 5217 |18.02.2014 Кворум има - депутатите започнаха работа . 10| 5798 |17.02.2014 Депутатите приключиха за днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads