Реклама / Ads
2| 4792 |27.06.2010 НОВИНИ

Германия унизи Англия с 4:1, не помогна и Мик Джагър

.
Този плакат вече е излишен...
Германия се подигра с Англия като й изнесе лекция на осминафиналите на Мондиал 2010 за 4:1. По този начин уж тромавия в предварителните групи тим на германците показа истинското си лице и се класира за следващата фаза на първенството.
 
На четвъртфиналите германците ще срещнат Аржентина или Мексико, които играят по-късно в неделя.

Германия откри в 21-та минута с гол на Мирослав Клозе след детинска грешка на английската защита. Десет минути по-късно Клозе имаше втори шанс, но вратарят Дейвид Джеймс със сетни сили спаси. В 33-та минута обаче след пас на Томас Мюлер Лукас Подолски успя да прокара топката под Джеймс за 2:0. Защитата отново гледаше отблизо какво става в наказателното поле.

Веднага британците се втурнаха на щурм и в 37-та минута Мат Ъпсън успя да намали, като вкара с глава след подаване на Стивън Джерард отдясно. Две минути по-късно гол на Франк Лампард не бе признат от съдията, въпреки че топката очевидно бе преминала голлинията. Това сякаш бе преломният момент в този знаменит мач. Оттук насетне англичаните се прекършиха и от уменията на звездите им нямаше и помен.

През второто полувреме англичаните се опитаха да окажат натиск, но Томас Мюлер ги обезсърчи с два гола между 67-та и 70-та минута. Първо Мюлер остана сам срещу вратата след отлична контратака на германците и не сбърка, а три минути по-късно след отличен пас от Месут Йозил направи резултата 4:1.

Герой на мача всъщност е именно етническият турчин Йозил, който бе двигателят в германския тим.
В същото време Лампард, Джерард, Рууни и компания приличаха на уморени коне. Рууни не ритна нито веднъж към вратата. Джерард се спъваше и не можеше да си намери подходящото си място. Защитата пък бе трагична.

Мик Джагър, който бе на трибуните, се срещнал преди мача със своите любимци в съблекалнята да ги надъхва. Настроението било наистина оптимистично, съобщават мезии на Острова. По-късно обаче се видя, че английските национали, начело с Фабио Капело, въобще не са били наясно срещу какво се изправят.

Английските сайтове избълваха първите разлютени заглавия. „Погром”, „Унизени”, „Предадоха гордостта на Англия” са само част от коментарите. Има обаче и признания от рода на: „Толкова могат” и „Чужденци крепят първенството, но не и националния”. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5343 |25.06.2010 Вестервеле: Германия е готова да инвестира в България . 6| 5574 |27.05.2010 Верди, духовници и премиер откриват хотел в Германия . 2| 6067 |24.02.2010 Делото "Марио Николов" на път за Германия? . 7| 4768 |10.02.2010 Волен се разкая за гафа си в Германия, мълчи пред България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads