Реклама / Ads
11| 4407 |29.03.2024 АКТУАЛНО

Главнокомандващият армията на Украйна ген. Сирски: Ако руснаците настъпят към Харков, той ще стане фатален град за тях

.
Володимир Зеленски и Александър Сирски
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски в интервю за Укринформ коментира съобщенията за възможна подготовка на настъпление на руските войски срещу Харков. "Ако руснаците настъпят към Харков, той ще стане фатален град за тях", категоричен е генералът.
 

„Не можем да пренебрегнем никаква информация за подготовката на противника за настъпателни действия, затова предприемаме всички мерки, за да отговорим адекватно на тази възможност“, каза военният. „Днес ние извършваме голям комплекс от работи по укрепително оборудване на територии и позиции, инсталиране на цялостна система от бариери и планиране на използването на нашите войски в случай на подобни действия.

 

В същото време Сирски се позова и на миналия опит от освобождаването на Харковска област през есента на 2022 г., която той командваше.

 

„Вече имаме опит в бойните действия в района на Харков, успяхме да „изчислим“ врага и да освободим значителна част от региона на Харков. По това време настъпи мащабен срив на руския фронт. Ако руснаците отново отидат там, Харков ще стане фатален град за тях“, каза Сирски.

 

На 28 март украинският президент Владимир Зеленски каза в интервю за CBS News, че се очаква нова голяма офанзива на руските войски на фронта през следващите месеци - в края на май или юни. Той не уточни за каква посока става дума.

 

По-рано в медиите се появи информация , че следващата цел на Кремъл във войната с Украйна е атака срещу Харков. Владимир Путин заяви , че е необходимо да се създаде „санитарна зона“ около Белгородска област, която граничи с Харковска област и е обект на редовен обстрел.

 

По украински медии, превод ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3271 |29.03.2024 Чао, Алкарас! Григор Димитров победи испанеца и е на полуфинал в Маями . 12| 5428 |28.03.2024 Руският патриарх Кирил тотално изтрещя. Страната му водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад . 1| 2573 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 6319 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads