Реклама / Ads
20| 4258 |05.12.2014 НОВИНИ

Горанов: С харчене богат никой не е станал

.
Министърът на финансите Владислав Горанов Източник: Булфото
Бюджетът ще е доста по-ларж, сравнен с този на Дянков що се отнася до дефицита. Не бива да се самосъжаляваме. Бюджетът не е функция на това, което желаем или не. Той е на база внесеното в хазната. Този бюджет е в името на реалността. Харчим колкото произвеждаме.
 
Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов в „Панорама” по БНТ. Ако отворите критиките към всеки бюджет обикновено ще видите три фрази – в бюджета няма реформи и няма амбиции. Третата е в зависимост от това дали икономическият цикъл е в едната посока или в друга, като ще се твърди за него, че или генерира растеж, или генерира инфлация, коментира Горанов.

Мога да приема обвинението, че не мога да се справя с всички проблеми. Момента, в който поехме управлението, беше кризисна ситуация с напълно спрени еврофондове, изплащане на гарантирани фондове на една фалирала банка. Дали потъваме в дълг – по-важно трябва да си зададем въпроса каква е политиката на правителството, отговори Горанов. Ще се разстиламе според чергата си, или ще трупаме дълг. Това е изкушение пред всяко едно правителство.

Въпросът е отношението на сегашното поколение към следващото и към предходното. Изкушението на всяко едно поколение е следващото да му плати сметката. Когато сметките набъбнат неразумно всеки иска да прехвърли тежестта на друг. Аз винаги съм бил привърженик на това да разполагаме с това, което сме изкарали. С харчене богат никой не е станал, коментира Горанов.

Ако по закон някой прецени, че Искров е виновен аз няма да се доближа до него. По този начин Горанов коментира думите на водещия, който отбеляза, че вчера на коктейла на банкерите Владислав Горанов и Иван Искров са се прегръщали и поздравявали. Все още съм на мнение, че Искров трябва да си подаде оставката, но няма да се нападаме публично, за да правим сеир.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4074 |04.12.2014 Горанов: 8 млрд нов дълг значи нетно да задлъжнеем с 2 млрд лв . 18| 6059 |23.11.2014 Горанов: Борисов не е обсъждал професионалното развитие на Искров на среща . 3| 4435 |22.11.2014 Първанов призна - бил беден на пари, богат на идеи . 5| 4897 |18.11.2014 Горанов: Ще режем от всичко, Борисов ме подкрепя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads