Реклама / Ads
14| 6586 |30.09.2013 НОВИНИ

Янев:Орешарски го управляват Божков, Пеевски и още десетина олигарси

.
БСП и ДПС са се сраснали с мафията партии и приличат повече на акционерни дружества, които служат на мафията, заяви Янев.
 

Държавата се експлоатира на концесия от енергийната мафия. Провалиха се всички големи стратегически проекти в енергетиката и там се изгубиха милиарди, продължи той. Най-лошото е, че няма нито един наказан или виновен за тези далавери. Енергийната мафия се управлява от политическите среди и там се взимат всички решения. Енергийната мафия не може да съществува без политическото покровителство. Когато някой енергиен бос реши да се прави на интересен и независим виждате какво става-арестуват го и му спретват компромати, даде пример Янев, визирайки акцията срещу Богомил Манчев.Това каза още в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на РЗС Яне Янев

Комунистите имат такава практика. Като дойдат на власт се отървават от своите хора, които са преяли, като ги заменят с нови. Тези хора се отглеждат по правила присъщи за сицилианската мафия, обясни шефът на РЗС. Енергийната мафия е готова да ликвидира всеки и не си поплюва. Нашата енергийна мафия е 100% зависима от руската такава, категоричен беше Янев. Трябва да има арести на политици и на енергийни босове. Аз съм казвал имената на тези хора много пъти, но никой не ме чу. Имам информация от най-високо ниво в Брюксел, че тази тема ще бъде много дискусионна за България. Нашата енергийна мафия подкопава общата европейска енергийна сигурност, разкри Янев.

Председателят на РЗС коментира и пропадналите дебати по вота на недоверие. Това беше цирк. БСП и ДПС приличаха на селска трупа, която интерпретираше парламентарните правилници. С всеки един парламент нивото на парламентаризма пада. В момента се излиза на трибуната и се говори със кръчмарски стил, категоричен беше Янев. Това, което се случи миналата седмица показва, че такъв тип парламентаризъм е вреден за българската държава.

ГЕРБ е единствената опозиция в момента и те нямат място в този парламент. Тяхното място е долу при хората. Депутатите на ГЕРБ трябва да се откажат от мандатите си и да оставят БСП, ДПС и "Атака" да се оправят, завърши Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 6181 |26.07.2013 П. Стоянов: ГЕРБ и десните ще управляват при предсрочни избори . 20| 5193 |14.05.2013 Безлов: За да управляват, ГЕРБ биха жертвали Цветанов . 108| 10503 |20.04.2013 Борисов: БСП няма да управляват, затова се занимават с подривна дейност . 90| 8113 |01.03.2013 Борисов: Предлагат ни политици в резиденции да управляват страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads