Реклама / Ads
12| 5505 |19.03.2015 НОВИНИ

Янков: Борисов ще командва и ДАНС

.
Красимир Янков
Предложеният от премиера за председател на ДАНС Димитър Георгиев стана обект на полемика в тв студио. Той е професионалист, очаквам да внесе спокойствие в ДАНС и службата да продължи да изпълнява функциите, с които е натоварена. Очаквам днес президентът да подпише указа за назначаването му, заяви по БНТ депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.
 
Номинацията на Димитър Георгиев е предложение и решение на Бойко Борисов, каза депутатът от БСП Красимир Янков. Той ще работи под прякото ръководство на премиера. Решенията, които ще взема новият председател на ДАНС, ще бъдат съгласувани с Борисов. Бъдещите му действия не бива да бъдат натоварвани с повече очаквания от тези към премиера, а самият той обяви в пленарната зала, че е неконтролируем, изреди Янков.

 

Димитър Георгиев има необходимите професионални качества, за да оглави ДАНС, отчете депутатът от ДПС Камен Костадинов. Важно е да съумее да опази агенцията от това да бъде политически обяздена. ДАНС в момента работи добре, въпреки опитите да й бъде създаден негативен образ, смята той.

 

Много е важно да има закон за спецслужбите, който да вкара дейността им в определени рамки, каза на свой ред Димитър Делчев от РБ.

 

Вкараният в парламента пакет законопроекти по темата не е съгласуван с опозицията, заяви Красимир Янков.

 

Явно БСП не искат дейността на службите да бъде ясно регламентирана, репликира Лазаров.

 

ДПС е за консенсус и между първо и второ четене ще се работи за това спорните точки в законопроектите да бъдат изгладени, каза Костадинов.

Според Делчев реформата в сектор „Сигурност" засяга и една от най-наболелите теми, каквато е битовата престъпност. Малките градове и селата са се превърнали в своеобразен Готам сити, разядени са от престъпност и чакат своя Батман. Ниското обществено доверие към МВР и ДАНС се корени в политизирането им в последните години и липсата на грижа за малкия човек, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4515 |18.03.2015 Борисов от фейсбук: Спира разграбването на КТБ . 11| 4396 |18.03.2015 Борисов: Сумите набъбват като великденски козунак . 6| 4527 |16.03.2015 Борисов бие тревога: Пътят към Безводно пропадна в язовир . 7| 4503 |15.03.2015 Борисов по фейсбук: Благодаря на кметовете от ГЕРБ, че не се огънаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads