Реклама / Ads
8| 8835 |17.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Иво Христов: Циганският проблем е проблем на националната ни сигурност

.
Докато се занимаваме с думички, процесите в обществото текат. Ства въпрос за гета, в които има вече пета генерация, това са неграмотни хора ,не ходят на училище. Те се използват само за две неща-да гласуват по време на избори и да вършат най-тежката и ниско платена работа.
 
Преди 1989 година циганитеи бяха интегрирани в обществото, имаха работа, макар и не високо платена,  но след това бяха ударени от прехода, изхвърлени от обществото и резултатът е налице.

Това каза в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП професор Иво Христов. Според него, няма ясна държавна стратегия за интегриране на циганското малцинство, освен корупционните стратегии за ромско включване, които се използват само за крадете от българи и цигани.

"Тези огромни маси от хора са изпуснати от държавата, за да ги вкарате обратно в обществото е необходимо да се решат куп проблеми от българите, а не от циганите. Говорим за образование, здравеопазване и работа, икономика. Има нужда от образовани хора, но за да имат те място в обществото трябва да имат работа, значи икономиката да работи, да търси работна ръкао", допълни Христов.

Според него, българският бизнес не иска да си плаща за работната ръка. "Не може инженер да започва работа с 500 лева заплата в България, а в Германия да му предлагат 2500 евро. Дали ще стои дълго, всеки може да отговори. Но бизнесмените ни предпочитат да дават печалбата си за луксозни коли и любовници, а не за заплати на своите служители", каза още професорът.

Той бе категоричен, че циганският проблем е проблем на националната ни сигурност."Вижте осиновени деца от този етнос, които са живели в други държави, като си дойдат тук те са съвсем различни от своите върстници, просто са чудесни, възпитани и образовани хора", допълни Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7571 |17.07.2017 Брюксел бие тревога: Повишете възрастта за пенсиониране, нямате пари . 4| 5720 |17.07.2017 Цв. Цветанов: Където стъпи ГЕРБ, няма етнически проблеми . 1| 6669 |14.07.2017 Стефан Константинов: Проблемът с нападенията срещу лекари е на съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads