Реклама / Ads
1| 3704 |19.12.2016 НОВИНИ

Изкарват 2 цистерни от Хитрино, остават още 2

.
Хитрино
Днес е много важен ден – изкарваме две цистерни от Хитрино, остават още две. Това каза пред журналисти в Хитрино министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.
 
Свършена е много работа досега. Днес предстои един много важен ден в целия процес на дейностите по обезопасяването. Има четири цистерни долу, две от тях в момента се подготвят да бъдат изведени. Цяла нощ е работено по тях, те са източени, остават две цистерни – тази, която е най-рисковата до този момент, от която имаше изтичане на газ, беше тампонирана, бяха предприети действия, за да може да бъде спрян този теч. Той е спрян в момента, но двете цистерни трябва да бъдат изправени, допълнително източени и след това изведени от мястото. Това означава, че всички действия, свързани с изправянето на тази рискова цистерна крият големи опасности, като ще бъде подаден сигнал на всички работещи на терен и на жителите за специален режим за осигуряване на сигурност, за да не се допусне накрая някакъв инцидент, заяви Бъчварова.

Денят, в който жителите ще имат достъп до мястото, ще зависи от времето, в което ще се справим с тази рискова задача - може би това ще е вторник. Всички работим за това хората да влязат възможно най-скоро в домовете си и да имат нормални условия. Днес на място ще приключи и работата на прокуратурата, заяви Бъчварова.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов потвърди, че най-важната задача днес е да бъде вдигната опасната цистерна. Всичко което, зависи от ведомствата се прави. Тази нощ нещата преминаха сравнително спокойно. Бързаме бавно – всичко трябва да бъде внимателно направено. Хората вече са много изморени и всяка грешка може да коства много, заяви Николов.

Началникът на полицията в Шумен Ялчън Расим бе категоричен, че хората могат да бъдат спокойни за имуществото си. 120 човека работят по охраната. Всичко е под контрол, заяви Расим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4052 |15.12.2016 Изтеглиха две цистерни от Хитрино . 0| 4183 |14.12.2016 Бъчварова: Все още има теч на газ в Хитрино, опасността остава . 0| 4088 |13.12.2016 Утре започват да извозват цистерните от Хитрино . 0| 3838 |13.12.2016 Започва най-рисковата операция по източването на горивото от цистерните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads