Реклама / Ads
0| 2300 |28.03.2024 НОВИНИ

Израелската армия е ликвидирала около 200 терористи в района на болница "Аш Шифа" в Газа

.
Източник: БГНЕС
Ожесточените боеве в района на болница "Аш Шифа" в Газа продължават и днес, като израелската армия съобщи, че досега е ликвидирала около "200 терористи", информира ДПА.
 

"Приблизително 200 терористи бяха елиминирани в района на болницата от началото на действията", предадоха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) в "Телеграм". През изминалото денонощие "терористите стреляха по войските на ЦАХАЛ от вътрешността и външната част на сградата на спешното отделение в болницата "Аш Шифа", посочиха израелските военни.





ЦАХАЛ определя операцията като прецизна и уточнява, че тя не засяга цивилни, пациенти, медицински екипи и медицинско оборудване. Цивилните, пациентите и медицинските екипи са били отведени в алтернативни медицински заведения, създадени от израелската армия. Към този момент твърденията на ЦАХАЛ не могат да бъдат потвърдени от независим източник, пише Ройтерс.

 

Днес контролираното от Хамас Министерство на здравеопазването алармира, че в рамките на 24 часа в ивицата Газа са били убити 62 палестинци, а 91 са били ранени. С това броят на убитите палестинци в крайбрежната ивица от началото на продължаващата вече повече от шест месеца война достигна 32 552 души, а броят на ранените - почти 75 000 души.





Кръвопролитната война в Газа бе провокирана от бруталното трансгранично нападение на бойци на Хамас и други групировки срещу Южен Израел на 7 октомври, при което загинаха над 1200 души, а стотици бяха отвлечени и пленени. Израел веднага противодейства с масирани въздушни удари и последвала сухопътна офанзива в Газа. С оглед на големия брой цивилни жертви и катастрофалното положение в палестинския анклав Израел е подложен на все повече критики от страна на международната общност, припомня Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12220 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата . 5| 4813 |28.03.2024 Професор Тагарев: Предвид днешната ситуация по сигурността, членството ни в НАТО ни прави най-сигурни . 0| 2322 |28.03.2024 СОС прие рекорден бюджет на София за 2024 г. . 3| 2452 |28.03.2024 "Аз съм цар Велизар": Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads