Реклама / Ads
22| 12530 |02.06.2021 НОВИНИ

Викове „Оставка“ по коридорите на Съдебната палата. Протестиращите са пред кабинета на Гешев

.
Източник: БГНЕС
Викове „Оставка“ огласиха коридорите на Съдебната палата. Протестиращите влязоха в сградата и се отправиха към кабинета на Иван Гешев. Според недоволните главния прокурор е вътре и провежда срещи и с новите началници на ДАНС и ГДБОП. Преди да нахлуят облепиха сградата с листовки „Мутро, вън!“. „Главният прокурор наруши закона и днес искаме да се срещнем с него“, настояват те, но от охранителна полиция не ги допускат.
 

„Продължаваме с протестите. Ще стоим толкова, колкото е необходимо! До промяната. Няма да си тръгнем от тук без оставката на Иван Гешев. Ще покажем, че гражданинът е на върха на тази държава! Герои може да има и в мирно време. Днес сме тук, за да защитим държавата в мирни времена“, заяви Росен Миленов, който преди дни организира протест пред Държавна агенция „Национална сигурност“. Тогава протестиращите извиха жива верига пред ДАНС с искане на искат указ за освобождаване на шефа на Агенцията.

 

Днес недоволстващите се опълчват срещу действията на Прокуратурата спрямо служители на МВР, както и от главния прокурор Иван Гешев. Това се случва часове, след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди, че в министерството текат обиски и претърсвания.

 

Настояването им е за оставката на главния прокурор, защото не се занимава с разследване на злоупотребите, за които съобщават служебните министри, а се опитва да спре работата на проверяващите, назначени от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, да установят имало ли е подслушване на представители на опозицията преди изборите на 4-ти април. 

 

Протестиращите твърдят, че имат вътрешна информация, че вчера няколко от проверяващите са били посетени от прокурори в кабинета им, имало е унищожаване на документи, а други са били призовани. Те смятат, че двамата нови ръководители - на ГДБОП и на ДАНС, които бяха назначени наскоро, също са били привикани на разпит в държавното обвинение и са имали среща с главния прокурор. Протестиращите смятат, че това е среща, на която Гешев ги е извикал, за да ги притиска и че даже били призовани с призовки. 

 

„Гешев се е обградил с преторианската гвардия. Защо неоснователно влиза в институции като президентството“, питат хората, които успяха да влязат в сградата на Съдебната палата.

 

„Времената на мракобесието приключиха. Прокуратурата вече не може да е бухалка в ръцете на самодържец“, заяви Мая Манолова, която също е част от протеста.

 

Организаторите призовават всички български граждани да се присъединят точно в 19 часа пред сградата на Съдебната палата на традиционния протест в сряда.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 11774 |14.02.2021 С викове ”Оставка!” бе посрещнат Борисов пред храм ”Св. Прокопий Варненски” във Варна . 3| 3328 |17.01.2021 Евакуираха летището във Франкфурт заради оставен куфар и викове ”Аллах Акбар” . 8| 5463 |20.11.2020 Ден 135: Виковете ”Оставка” не стихват под прозорците на управниците ни /видео на живо/ . 9| 5031 |17.11.2020 Ден 132! Протестиращи отново зоват за „Оставка“ и „Мутри, вън“. Отиват пред НОИ заради Деница Сачева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads