Реклама / Ads
6| 4564 |08.04.2015 НОВИНИ

И Кънев като Орешарски пафка в ресторант

.
Радан Кънев
Гражданска инициатива „България без дим" поиска от съпредседателя на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев да подаде сигнал срещу себе си, заради това, че е нарушил забраната за пушене на закрито. Поводът е публикувана снимка от събиране на регионалната организация в Добрич, на която Кънев е с цигара в ръка, а срещата е в закрито заведение.
 
От организацията изпратили писмо до прегрешилия депутат с искане да се обърне към РЗИ - Добрич с признаване на нарушението си и с настояване да бъде приложен законът за такова нарушение.

Лидерът на ДСБ коментира, че поддържа добър диалог с неправителствената организация и ще им отговори, а по отношение на нарушението, Кънев е категоричен, че грешката е негова, а не на закона. На фотоса се вижда явно как лидерът на ДСБ извършва вредния навик в закрито заведение по време на среща с добричката организация на партията. Гражданската инициатива призовава Радан Кънев сам да подаде сигнал срещу себе си и да понесе съответното наказание. Призовава го също като народен представител да промени така закона, че да не остават вратички, които позволяват безпроблемното падане в съда на санкциите, както и да дефинира по-добре понятието "закрити помещения".

В края на отвореното писмо гражданската инициатива изброява най-основните проблеми със забраната за пушене на закрити места: пропуски в нормативните текстове, позволяващи на констатирани надлежно нарушения да падат твърде лесно и нелогично в съда; липсата на конкретна и незаобиколима дефиниция за „закрито място", която се използва за грубо и показно нарушаване на забраната, особено сега, през пролетта. Писмото, публикувано на сайта "Без дим" предизвика сериозен отзвук в социалната мрежа. По-голямата част от потребителите във фейсбук смятат, че ако истински милееш за реформите и законността, то трябва да спазваш и законите.

Радан Кънев заяви, че иска забраната да остане и поясни че с "България без дим" са в добър диалог затова ще им отговори също с отворено писмо.

Вчера Фрог нюз публикува снимка, в която и бившият премиер Пламен Орешарски бе щракнат да пуши в ресторант в закрито помещение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5875 |07.04.2015 Фрог видя: Орешарски погази закона за здравето . 46| 7278 |06.04.2015 Стойнев: Защо магистралите на Живков не се рушат като на Борисов? . 3| 4783 |06.04.2015 Като гълъби летели хората из каросерията на камиона във Върбишкия проход . 3| 4783 |05.04.2015 Католиците отбелязват Великден!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads