Реклама / Ads
3| 3159 |12.05.2024 НОВИНИ

За коя закуска не бива да помисляте дори? 10 забранени храни сутрин, българската алтернатива

.
Много е изкушаващо, но е вредно...
Някои храни не трябва да се ядат на празен стомах сутрин, ако искате да сте здрави и да предотвратите развитието на болести. Диетолози споделиха списък с храни, които е по-добре да не ядете сутрин. Изборът ви на закуска играе важна роля за цялостното ви здраве и настроение, така че е важно да направите правилния избор.
 

Израелското издание ТСН и определя 10 храни, които не трябва да ядете на празен стомах сутрин, ако държите на здравето си:

 

1.   Бял хляб: Популярният тост може да не е най-добрият избор, особено ако е гарниран със сладко сладко.

По-добре е да го замените с многозърнест хляб с нискомаслено масло и авокадо.

2.   Зърнени закуски: Зърнените храни обикновено са с високо съдържание на захар и други вредни добавки, които могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

3.   Кафе: Пиенето на кафе на празен стомах може да бъде вредно за вашето здраве.

Ако не можете да се откажете от кафето, хапнете нещо друго, за да предпазите стомаха си.

4.   Ароматизирани кисели млека: съдържат много добавки, които не са здравословни.

Заменете ги с класическо кисело мляко и добавете плодове.

5.   Кексчета: Приготвени от рафинирано брашно и с много захар.

По-добре се откажете от тях в полза на по-здравословни закуски.

6.   Палачинки: Може да съдържат много рафинирано брашно, което не е здравословно.

7.   Смутита: могат да съдържат големи количества захар, което може да доведе до повишаване на нивата на кръвната Ви захар.

8.   Гранола барчета: Често с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на захар, което ги прави лош избор за закуска.

9.   Пакетирани плодови сокове: Съдържат малко сок и много захар, което може да доведе до различни заболявания.

10.                     Понички: Висококалорично лакомство, което съдържа много захар и може да доведе до скок на нивата на кръвната Ви захар.

 

Времето, в което се храните, също има голямо влияние върху вашето здраве и настроение.

Според диатоложката Ан Хъгсли, най-подходящото време за закуска е между 7 и 9 часа. Мнозина считат, че овесените ядки са перфектната закуска. Д-р Хъгсли обаче поставя киселото мляко най-високо. Счита  го и за най-тонизиращо. Може да го съчетаете с яйца и плодове. Целият ден ще бъдете свежи.

 

В България през летния сезон и есента съчетанието на червени домати със сирене и яйца не само е масов вариант за закуска, но и съвсем здравословен. Прибавете и кисело мляко и ще постигнете перфектния вкус и полезност. Някои диетолози у нас твърдят, че съчетанието на сирене с домати е вредно, но това няма как да е вярно, защото откакто доматите са "стъррили" на българска земя, това съчетание е любимо във всякакви варианти.

 

Английската закуска пък е много вкусна и богата, но не си я позволявайте повече от 3-4 пъти в годината. Бекона и наденичките, съчетани с фасул и яйца създават тежест на стомаха, а английският чай не помага много.

 

Френският вариант за закуска . кроясана, кифэлички, много масло, пастети, колбаси и конфитюри също е пир за почитателите на вкусните неща, но и тя не се слави със здравословни качества.

 

Много интересна е испанската закуска. Испанците масово закусват не в къщи, а в някоу малко кафене. Там задължително четат и предоставените безплатно вестници или преглеждат онвините в интернет. Едновременно с това похапват  бъркани яйца или омлет, хляб с домати или богат сандвич. Често испанците закусват  и в два часа следобед и вечерят в десет вечерта. Друг вариант са малки сандвичи в багети с хамон, препечени филийки с конфитюр, препечени филийки с домат, препечени филийки със шунка и сирене, омлет с картофи. Според тях освен вк,сно е и полезно да се ядат въпросните неща. Плюс маслини и много каже.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3495 |12.05.2024 Анализатори за Северна Македония: Русия дестабилизира Балканите, "сръбски свят" е руски инструмент . 5| 2770 |12.05.2024 Измамници заплашват бивш министър с порнографски кадри . 13| 2624 |12.05.2024 Енергийният министър: Трудно ще е предоговарянето с турската "Боташ", защото Турция има изгода от него . 5| 6600 |12.05.2024 Британското разузнаване подозира Москва в саботаж на Острова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads