Реклама / Ads
36| 8702 |12.08.2014 НОВИНИ

Константинов: Леко настъпихме мотиката, но се върнахме навреме

.
проф. Михаил Константинов
Радвам се, че идеята за изборен министър беше оттеглена. Този министър нямаше какво да прави. Българската изборна машина е една от най-добрите в света; изборната ни система е почти перфектна; трябва да оставим нещата, както са си, заяви по БНТ математикът проф. Михаил Константинов.
 

Купуването на гласове е проблем на правоохранителните органи, а не на изборната система. Купуването на гласове няма отношение към изборната система.

ЦИК не може да се справи с масовото купуване на гласове. Политиците масово купуват гласове, те трябва да спрат. Има хора, които очакват пари по време на избори и ще трябва да мине време преди да започнат да гласуват по съвет, каза още Константинов.

 

Според социолога К. Колев основното от изказването на премиера било, че няма да се месят в изборния процес. Служебното правителство ще играе на тези избори, но с думи. Премиерът се е усетил, че основната функция на едно служебно правителство е провеждането на предсрочни избори, добави Колев.

 

За малко да направим нов гаф с избора на нов член на ЦИК. Изборният кодекс е направен така глупаво, че не казва ясно какво трябва да се направи, но там поне е казано колко члена има ЦИК и е съвсем ясно, че няма как да се избере по този начин нов член на ЦИК. Така че леко настъпихме мотиката, но се върнахме навреме и аз пожелавам повече гафове да няма, каза Михаил Константинов.

 

Трябва да се оправи начина на избиране на ЦИК. Крайно време е да се изчистят и мъртвите души в избирателните списъци. Това не може да бъде направено от служебния кабинет. Това е законодателна работа, добави той.

 

Според Колев пък несериозна била идеята, че това правителство ще може да направи някакви големи промени. Оттук нататък е въпрос на добра воля дали служебният кабинет ще остави сравнително подредени нещата за следващото правителство, смята той.

 

За последните години парите за здравеопазване са се вдигнали пет пъти, а качеството се е влошило също пет пъти. Просто много се краде, отчете Константинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7679 |11.08.2014 М.Константинов: ГЕРБ нямат шанс да управляват сами . 13| 5282 |29.07.2014 Проф. Константинов: ДПС няма да е сред управляващите . 17| 5699 |25.07.2014 Константинов: 6 партии в следващото НС; ДПС няма шанс за втора сила . 19| 5905 |24.07.2014 Константинов: НС, заченато в грях, си отива в позор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads