Реклама / Ads
46| 6909 |30.03.2013 НОВИНИ

Меглена Кунева се вижда начело на правителството

.
Меглена Кунева
Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева вече се вижда начело на едно успешно правителство. Нямам никакви колебания, че благодарение на екипа, който имам, ще направим успешно правителство и аз мога да бъда начело на това правителство, заяви тя по Дарик радио.
 

"Това, с което "България на гражданите" е по-добра от ГЕРБ и е отчетливо пред БСП, е, че ние имаме ясна партийна програма. Не мисля, че лидерът трябва да бяга, а г-н Борисов вече избяга при сдаването на властта при първата трудност. Не смятам, че това е полезно", каза Кунева. 

Кунева е категорична, че никъде няма напускане на структури на партията. Хора, които са разчитали, че ще бъдат на първо място и веднага ще влязат в парламента, са разочаровани, обясни тя. "Смятам, че това е много добър процес, защото е изпитание. "България на гражданите" е дългосрочен проект. Много хора от калибъра на Йонко Грозев и Людмила Елкова остават в партията, без да са водачи на листи. Това цупене – "или ще е на моето, или няма смисъл", не го разбирам. Всеки има право на своя шанс. Това са млади и симпатични хора и в Пловдив, и в Сливен, но според мен са сбъркали с темпото и с начина, по който се гради екип и доверие. Аз никога не съм се поддавала на натиск, няма да го направя и сега", каза Меглена Кунева. 

Междувременно политологът Антон Тодоров обяви по НТВ, че Меглена Кунева е поканена в борда на Дойче банк . Той добави, че през май месец изтичало нейното участие в борда на Пари ба, където Кунева не получавала фантасмагоричните суми, за които се говори, а едва 36 хиляди долара годишно. Това за България все пак не са малко пари, отбеляза той.

Тодоров напомни историята с фирмата ИНКО, създадена със секретна заповед на Министерския съвет, както и ноу-хауто за източване на държавни компании, предприятия и фирми, което било запазена марка за един кръг от хора. ИНКО сключвала договори и с правната кантора на Даниел Вълчев, който пък бил съуправител в дружество на Емил Кюлев, както и съдружник на Любен Гоцев. Години по-късно Даниел Вълчев е вече министър и вицепремиер в правителството на Сергей Станишев. Днес е в Движение България на гражданите.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6432 |30.03.2013 Кунева срещу Костов . 59| 8167 |28.03.2013 Дилов-син: БСП, ДПС, ДСБ и Кунева тайно правят 4-рна коалиция . 62| 6688 |28.03.2013 Изпокараха се в Движението на Кунева . 80| 5281 |26.03.2013 И Куневата партия напира да е първа политическа сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads