Реклама / Ads
28| 5363 |15.04.2014 НОВИНИ

Мерджанов: Мина времето на шумните полицейски акции

.
Атанас Мерджанов Източник: Булфото
Успехът на полицейската операция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин, имаше международен отзвук, но вниманието на българското общество бе привлечено от последвалите обиски в дома на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.
 

Това заяви по време на извънредното заседание на Народното събрание депутатът от БСП Атанас Мерджанов. Фактът, че той е участник в рали "Дакар", а наркотикът е открит в гуми, предназначени за състезанието, навежда на мисълта, че той има нещо общо със случая.

От ГЕРБ, заявиха, че при обиските става дума за политическа репресия. Бойко Борисов заяви, че лично е наредил на Алексиев да обиколи всички телевизии и да каже, че няма нищо общо със случая. Обръщам се към г-н Борисов като към бивш полицай - да се запознае със справката на МВР и да прецени сам на кого да вярва, каза Мерджанов.

Мина времето на шумните полицейски акции. Днес подходът е друг. Министър Йовчев се яви в Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, за да запознае депутатите с работата на МВР по случая. Оказа се, че спекулации няма и полицията е свършила своята работа безпристрастно и професионално. Истината е, че фактът, че въпросното лице е свързано с партия ГЕРБ не е мотивирало акцията, но не я е и спряло.

Зад всяко действие на полицията по акцията стоят много сериозни факти и информация, част от която е постъпила от държави членки на Европейския съюз. Също така става ясно, че е имало политически чадър над някои от замесените в трафика. Не става ясно защо през 2012 г. тогавашното ръководство на полицията не е свършило работата, която МВР свърши сега.

В ГЕРБ има бивш министър, в момента подсъдим, който отново оглави предизборния щаб на партията, общински съветник, който може да се окаже замесен в трафик на кокаин - трудно е да се прецени това политици ли са или престъпници. Отговорът ще даде съдът, каза още Атанас Мерджанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6907 |10.04.2014 "Галъп": Номинацията на Пеевски ще промени картината на проучванията . 48| 5693 |10.04.2014 Б.Борисов: Шмекерските номера на Миков и БСП не минават . 0| 5554 |05.04.2014 Зверска катастрофа край Павел баня се размина без жертви . 214| 48740 |01.04.2014 Хипер скандал! Разминахме се с война с Русия на косъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads