Реклама / Ads
7| 4094 |09.02.2016 НОВИНИ

Миков: Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората

.
“Няколко са основните теми, които ще бъдат приоритети през следващия сезон пред БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Става въпрос за образование, здравеопазване, демографска политика”. Това обяви на пресконференция председателят на БСП Михаил Миков след провеждането на двудневния семинар на левицата в Хисаря.
 
По думите му, в областта на икономиката интерес представляват въпросите, свързани с промените в законодателството за концесиите, а в областта на демографската криза - от ляво предвиждат специални мерки по отношение на демографската криза.

В тази връзка Миков подчерта, че за първия месец на годината 700 деца по-малко са родени в сравнение с 2015. “Този процес е убийствен за България. Трябва да се повишат средствата от държавния бюджет и да се насочат към младите хора, които имат смелостта да отглеждат деца. Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората”, обясни лидерът на БСП. По думите му няма значение, че бюджетът е приет и добави, че има възможност за преразглеждането му.

 

Миков заяви, че депутатите от ляво ще продължат последователнте си инициативи в законодателството, свързано със здравеопазването и образованието и с една друга данъчна система, която да преодолява огромните неравенства в българското общество. “Тук включихме не само въпроса за прогресивното подоходно облагане, а и цяла система от данъчно законодателство. Знаете, че имаме своето политическо виждане за диференцираните скали по Закона за ДДС, насочени към реализиране на политика към младите семейства”, допълни председателят на БСП. Той бе категоричен, че активността на парламентарната групата през настоящия сезон ще бъде повишена.

 

Миков каза още, че на семинара са били обсъдени и мотивите към вота на недоверие през следващата седмица. “Оценяваме като рискови за живота и здравето на българските граждани и като бъркащо в джоба им влизането от следващата седмица на наредбата за доплащане на лекарствата, а през април – на наредбата, която разделя заболяванията на социално значими и такива, за които пациентите, въпреки че са изрядни към здравната каса, ще доплащат”, заяви лидерът на социалистите.

 

В семинара участие взеха и представители на коалиционните партньори от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, както и проф. Петър Митев, доц. Мария Пиргова и Борис Попиванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4532 |04.02.2016 Миков: Здравната политика на „Борисов 2” е „социално вредна” . 6| 4865 |04.02.2016 Миков: Има нов образователен министър, нова просветна политика – няма! . 23| 5292 |02.02.2016 Миков: Плевнелиев е от комунистическата номенклатура, да не говори . 23| 4901 |01.02.2016 Миков: Иска ли президентът да се самоизхвърли от историята?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads