Реклама / Ads
3| 2462 |09.05.2024 НОВИНИ

Нетаняху категоричен: Ще се бием с нокти, ако трябва

.
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху Източник: БГНЕС
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде знак, че не приема изявлението на американския държавен глава Джо Байдън за спиране на американската оръжейна помощ за Израел в случай на нападение срещу град Рафах в ивицата Газа, съобщи Ройтерс.
 

„Както вече казах, ще се бием с нокти, ако трябва“, категоричен бе във видеообръщение израелският лидер. „Но разполагаме с много повече средства от ноктите си и със силата на духа ни, с помощта на Бог, ние заедно ще победим“, увери той.

 

Междувременно високопоставен израелски служител посочи, че поредният кръг от преговорите за спиране на огъня в Газа, които се водят в Кайро, е приключил, след като страната му е изразила пред посредниците в консултациите резервираност към предложението на палестинската групировка Хамас за освобождаване на държаните от нея заложници, уточнява Ройтерс. 





Израелската делегация се връща от египетската столица и Израел ще продължи операцията си в Рафах и други части на Газа по план, каза още израелският представител. 

 

Байдън не вярва, че една мащабна операция на израелските сили в Рафах ще доведе до напредък към унищожаването на Хамас, коментира днес говорителят на Белия дом Джон Кърби.

 

По думите му палестинската ислямистка групировка е подложена на значителен натиск от израелска страна. Сега има по-добри начини да се преследват ръководните структури на Хамас, които все още не са ликвидирани, от предприемането на операция, създаваща значителен риск за цивилните, поясни говорителят на Белия дом.

 




„Твърдението, че по някакъв начин се отдръпваме от Израел, или че не искаме да му помогнем да победи Хамас просто не отговаря на истината“, отбеляза Кърби.  

 

„Все още вярваме, че има път напред, но той ще изисква проява на лидерство и от двете страни. И на двете страни ще им трябва малко морален кураж, за да могат най-сетне да седнат на масата и да сключат споразумение“, допълни говорителят на Белия дом. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2600 |09.05.2024 Д-р Стойчо Кацаров: Можеше да имаме Национална детска болница още преди 2 г. . 1| 2520 |09.05.2024 Посланикът на Грузия във Франция подаде оставка заради проектозакона за "чуждестранните агенти" . 0| 2450 |09.05.2024 Израелски танкове и изтребители бомбардираха днес части на град Рафах . 0| 2311 |09.05.2024 Кметът на Русе Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads