Реклама / Ads
16| 5212 |08.07.2014 НОВИНИ

Николай Радулов: НСО харчи колкото двете ни разузнавания

.
Националната служба за охрана харчи колкото двете ни разузнавания взети заедно. За това алармира експертът по сигурност Николай Радулов на кръгла маса, посветена на реформите в сферата на обществения ред.
 

 

Той открито се възмути на харчовете, които прави държавата за охраната и превозването на политиците. За да онагледи тезата си попита: „Кога в един град градският транспорт работи добре? Когато кметът се вози в него. Ако той се качи като нашите политици на служебен автомобил, тогава автобусите ще започнат да се движат както си искат.  В Ню Йорк са се справили с уличната престъпност след като на полицаите е било наредено да се придвижват с метрото до работа и обратно. Сега у нас е създадена изкуствена сфера на защита на народните  представители. Че от кого се пазят толкова, кой ги заплашва?! Преди време се опитахме да излезем от този омагьосан кръг за редуциране на лицата, които се защитават от НСО, но днес виждаме, че  службата е в същия обем както преди.  

 

Радулов отправи критика към МВР за това, че се регистрира едно на всеки три престъпления. За това ръководството на МВР не е наясно каква е реалната преспъпност. И по-скоро се опитва да се ориентира по нашите данни.  Тази статистика трябва да стане реална, заяви експерта.  След това той остро разкритикува и закриването на столовете в МВР като част от социалната програма на ведомството. Сега като отидете пред някое районно ще видите хората как си носят каструли от едно време с храна, допълни Николай Радулов.  

 

Колегата му Чвдар Червенков се върна на темата за охраната на партийните функционери  и изрази становище, че трябва драстично да се съкрати щата на НСО. Той разкри, че наскоро резиденцията в Кричим е била дадена да се стопанисва от службата „Сега нали разбирате, че трябва да се назначат пазачи на елените, готвачи, сервитьори, бармани, камериерки и т. н. Преди няколко седмици беше гласувано на НСО да се дадат 2 млн. лв. Е още ли пари ще искат?!”, възмути се Червенков. По думите му стратегията за сигурност трябва да има хоризонт най-малко 15-20 години напред, а не нещата да се решават на парче. Той изтъкна, че заради липсата на контрол сферата на сигурност се е превърнала в” държава в държавата”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5581 |25.06.2014 Буруджиева отрече да е нарекла Николай Добрев цървул . 8| 6490 |09.06.2014 Откраднаха мощите на Свети Николай в Черноморец . 4| 7592 |30.05.2014 Полк. проф. Николай Петров става началник на ВМА . 5| 6788 |27.05.2014 Танов обвини министерския съветник Николай Попов за ареста на митничарския шеф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads