Реклама / Ads
27| 5239 |09.04.2015 НОВИНИ

Нинова констатира хаос в НАП и посегателство върху парите на хората

.
Корнелия Нинова
Контрабандата няма да намалее, проблемите ще се увеличат, ще има допълнителен хаос в системите; ще трябва време за необходимата законова замяна, а в това време и двете администрации няма да работят, заяви по БНТ Корнелия Нинова от БСП по повод премиерската идея за сливане на НАП с АМ.
 
За пенсионната реформа тя коментира, че Комисията е приключила работа, предложенията били готови. Ивайло Калфин подкрепял Горанов, а работата на Комисията имала отношение към Горанов. Докладът на Комисията щял да бъде внесен в пленарна зала.

Една е точката на фондовете, друга на правителството, трета на политическите сили. Аз ще се опитам да представя гледната точка на хората, каза Нинова.

4 млн и 300 били гражданите, които си задавали въпроса: Къде са ни парите? Отговор - парите са вложени в ДЦК - 42%; 28% били в акции; 8% - в банки; 3% - в кеш; 2% - в имоти и останалото в облигации.

Имало сериозен спор за доходността. 1,46% средно била доходността за цялото това време откакто започнали вложенията в тези фондове, каза тя.

Възложихме на Фондовете и на КФН да направят единна методика за изчисляване на доходността. Другият въпрос бил за таксите, които били високи, макар и общо три. Комисията решила таксите да се намалят; различие имало за размера. Това ще доведе до увеличаване на парите на хората, осведоми тя.

Оставал въпросът кога ще се получават тези пенсии и в какви размери. 178 млн лв на български осигурени граждани, вместо да се намират във Фондовете и да им носят приходи, били в НАП. Работодателите не били подали информация в кой фонд да постъпят парите на хората.

Миналата година през декември важал Кодекс за социално осигуряване, според който всеки казвал къде да му отидат парите. След това се появил нов Закон, но той още не бил влязъл в сила, съответно и парите стоели в банки по сметки, без да носят доходност на хората. Софтуерът на едната стая в НАП не съвпадал с този в друга. Образецът на декларацията се бил сменял десетки пъти и това имало значение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4825 |03.04.2015 К. Нинова призна: Махане на местни лидери целят промените в устава на БСП . 10| 5572 |20.03.2015 Нинова:Кръщелница на Фандъкова стана шеф на пречиствателна станция . 12| 4472 |18.03.2015 Нинова категорична: Няма да се кандидатирам за кмет . 6| 4600 |16.03.2015 Нинова, Паскалев и Паргов в битката за кметския стол?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads