Реклама / Ads
1| 5569 |16.02.2014 НОВИНИ

Пловдивчанин на съд за смъртта на професор от Черна гора

.
Пловдивчанин отива на съд заради смъртта на професор от Черна гора, съобщиха от окръжна прокуратура в Пловдив.
 

 

Недялко Лаков трябвало да превози от летище София до хотел в Пловдив проф. д-р Драган Лайович – декан на Икономическия факултет в Подгорица и президент на Инвестиционния фонд на Черна гора. Професорът бил в България по покана на Занаятчийската камара Кобленц и трябвало да участва в конференция в Пловдив.

 

Шофьорът Недялко Лаков бил нает от фирмата превозвач само за курса на 6 май 2013 г. срещу 280 лева. Той взел от летище София професора, който пристигнал с полет от Мюнхен. Лайович седнал отпред на автомобила „Мерцедес Вито”, като нито той, нито шофьорът, сложили предпазните колани. Те били закопчани зад гърбовете им, става ясно от обвинителния акт на окръжната прокуратура.

 

Около 17,30 часа Лаков шофирал с около 120 км/час по дясната лента на южното платно в посока Пловдив. Времето било ясно, пътят бил сух, а магистрала „Тракия” не била натоварена. В същата лента, но с по-ниска скорост – около 80-90 км/час, се движел „Опел Астра”. На около 13 метра зад опела Лаков започнал да изпреварва. Той обаче не преценил дистанцията и блъснал отзад и в ляво опела. След удара мерцедесът продължил да се движи косо на ляво, където се ударил в мантинелата, отскочил във въздуха, преобърнал се и навлязъл в северното платно на аутобана, където се ударил в „Рено Мастер”, пише „Монитор”.

 

След това мерцедесът продължил да се преобръща на изток, докато спрял в крайна лява лента до мантинелата. При преобръщането шофьорът Лаков и професорът изхвърчали от автомобила. Случайни свидетели им оказали първа помощ и се обадили на 112. Въпреки че Лайович навреме бил откаран в болница, починал по-късно вечерта от тежките си травми.

 

Пробата за алкохол на шофьора била отрицателна. Според специалисти той е могъл да избегне катастрофата, ако е започнал по-рано изпреварването. По време на досъдебното производство Недялко Лаков не се е признал за виновен.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 10829 |11.02.2014 Каролев руга професор в ефир за плоския данък . 17| 6581 |11.02.2014 Професор Вучков пак окастри Волен . 17| 5720 |22.01.2014 МВнР: Наказание за виновните за смъртта на демонстранти в Украйна . 7| 5611 |10.12.2013 Трима лекари ще разследват смъртта на дядо Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads