Реклама / Ads
21| 5124 |10.09.2014 НОВИНИ

Политици се карат за „Аспарухово", варненци ги плашат с лопата

.
Кандидат-депутати се обвиняваха един друг за трагедията в "Аспарухово" във Варна по време на предизборен дебат, организиран от bTV. Политиците обаче се обединиха около позицията, че подобни трагедии ще продължат да се случват заради бездействието на държавата.
 

Лиляна Павлова, Йордан Цонев и Николай Бареков влязоха в спор кой колко е помогнал на хората. Бареков обвини опонентите си в популизъм и лицемерие. Цонев попита защо е било закрито Министерство на бедствията и авариите, на което лидерът на ББЦ го обвини, че иска да върне Емел Етем във властта.

 

Публиката не издържа на театъра на кандидатите за народни представители и започна да ги освирква. Политиците са дошли тук, за да чуят гласа на народа, а те си разменят реплики. Това можеха да го правят на една поляна, а не пред нас, възмущава се варненка.

 

Неин съгражданин размаха лопата, с която заплаши, че с нея политиците ще бъдат изринати от парламента.

 

Три месеца, след като са пострадали хората във варненския кв. "Аспарухово", условия за живот там няма, взе думата Ангел Найденов от БСП. Ивайло Калфин от АБВ бе категоричен, че местната власт не си е свършила работата. Няма държава, няма община, съгласен бе и Валентин Касабов от НФСБ.

Десета година у нас стават наводнения, които взимат жертви и няма правила, еднакви за всички, няма наказани, подчерта Радан Кънев от Реформаторския блок. Пари за превенция има, но те изтичат, категоричен е той.

Междувременно в "Аспарухово" ток и вода няма. Парите се бавят за бездомните.  Условията във фургоните са лоши и хората предпочитат да поправят къщите си и да се върнат там. За да предотвратят ново бедствие от общината са започнали да укрепват скатовете в квартала. Кметът на района Йордан Николов увери, че инфраструктурата ще бъде възстановена.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5510 |07.09.2014 Ген. Кирил Войнов зове: Субсидиите на политиците да отидат при бедстващите . 45| 4720 |06.09.2014 Президентът: Смирете се, политици . 20| 5269 |28.08.2014 Константинов: Политиците да сядат на задниците си, да избутаме зимата . 19| 6144 |26.08.2014 М. Андреев пред Фрог: Политиците да не забравят откъде са тръгнали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads