Реклама / Ads
2| 5385 |26.07.2017 НОВИНИ

Правителството търси спонсори за председателството на ЕС

.
Източник: БГНЕС
Правителството търси спонсори на българското председателство на ЕС. На днешното си редовно заседание министрите одобриха проект на споразумение за партньорство по подготовката и организацията на председателството.
 
Търсят се спонсори, които да предоставят безвъзмездно стоки или услуги. Заявления могат да подават само юридически лица, членове на организации с нестопанска цел, представляващи и защитаващи интересите на работодателски организации в определен бранш, отрасъл на български и чуждестранни производители и търговци.

Основните области, където се търси подкрепа, са транспортни услуги, информационни стоки и услуги, телекомуникации и свързани услуги,  логистични услуги,  кетъринг, текстилни изделия и други стоки за подаръци и сувенири, рекламни и печатни материали, доставки на стоки.

От кабинета подчертават, че спонсорите няма да получат никакво търговско предимство заради предоставената помощ.

В понеделник министърът на председателството на Съвета на ЕС Лиляна Павлова представи целия план за подготовката и провеждане на предателството.

Според разчетите 2,4 млн. лв. ще получи Външно министерство, за да разработи специална комуникационна стратегия в рамките, на която ще се провеждат събития. Бюджетът на министерството за председателството е 4,8 млн. лв., като с част от него ще бъдат закупени подаръци, материали за делегациите, ще се извърши брандиране на сгради, реклама и клип за председателството. Министерство на културата ще вземе 4 млн. лв., предназначени за откриване и закриване на председателството, задължителна арт инсталация.

Министър Павлова коментира големите разходи с големия брой делегати, които ще посетят страната ни.

22 000 делегати се очаква да посетят страната ни за шест месеца. 850 души са ръководителите на делегациите на най-високо ниво -- държавни и правителствени ръководители и еврокомисари. Интерес към събитията в страната ни са заявили и над 3000 журналисти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5236 |24.07.2017 Павлова разясни харчовете на милиони за председателството . 1| 5316 |21.07.2017 Президентът: Ако правителството модернизира армията, ще сме опашката на НАТО . 3| 6692 |18.07.2017 Експерт разби спецслужбите: Сигурността по време на европредседателството на България не е гарантирана . 0| 5267 |15.07.2017 Крием каруците от чужденците по време на председателството на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads