Реклама / Ads
3| 3108 |17.04.2024 НОВИНИ

Проф. Веселин Вучков: Поведението на Живко Коцев е осъдително, поне от морална гледна точка

.
Източник: бТВ
"Все ми се иска да вярвам, че се води реална битка срещу корупцията, но това няма да го разберем скоро. Ще разберем дали е такава, когато видим осъдителна присъда. Направиха се много реформи през тези години...ДАНС беше създадена с идеята да се бори корупцията, но все няма основания за обвинения...дано да няма сега такъв казус...", коментира в "Лице в лице" бившият вътрешен министър проф. Веселин Вучков.
 

Той бе категоричен, че поведението на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев е осъдително, поне от морална гледна точка. "В него се взират всички очи в МВР. Това поведение е окурително. Той трябваше да селектира своите контакти, да внимава повече. Пораженията от неговото поведение са тежки и дано МВР да се оттърси от това поведение", коментира експертът по национална сигурност.

 

"Коцев беше добър полицай. Познавам го от 15 години", допълни още професорът. "Има една нелоша кариера. Това е много тъжен край на една добра кариера. Искрено се надявам да няма корупционно поведение, защото това ще е позор за системата", заяви още Вучков.

 

"Изненадан съм от случващото се и нося това с много горчилка", каза още Вучков. Той също така изрази изненада от изтичането на класифицирана информация към определени медии.

 

"Това, което е излязало като материали, снимки и селфита, все още не доказва категорично престъпно поведение. Най-тежката последица е обаче че цялата предизборна кампания, която вече стартира неофициално, ще протече в условията на кална битка и замеряне с компромати. Никой няма да чете предизборни програми", допълни бившият министър.

 

По отношение на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов и предстоящите избори, Вучков коментира: "Наистина има напрежение, но ми се струва, че е малко ранно да обвиняваме сегашния министър в това дали ще се справи за провеждането на вота. Ще разберем крайния резултат малко след изборите, трябва да му бъде даден шанс".

 

Припомняме, че Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция "Митници". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета "Денков" Коцев оттегли оставката си и обяви, че я е поддал под натиск.

 

След встъпването в длъжност на служебното правителство, Коцев беше освободен от президента миналата седмица по искане на кабинета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3012 |17.04.2024 Природният газ в Европа поскъпна до най-високото си ниво . 0| 2351 |17.04.2024 Григор Димитров: Несравнимо е да се върнеш в топ 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща . 3| 7937 |17.04.2024 Украински дронове атакуваха завод за бомбардировачи Ту-22 и Ту-160 в Татарстан . 3| 3699 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads