Реклама / Ads
4| 10419 |23.07.2017 АКТУАЛНО

Прокопиев: Прокуратурата да не си затваря очите за Пеевски и КТБ

.
Неуместно е заключението на прокуратурата, че Делян Пеевски няма връзка с КТБ. Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев пред бТВ.
 

"Публична тайна са отношенията на Делян Пеевски с Корпоративна търговска банка. Бизнесът е формален процес - има договори за заеми и други документи, които лесно могат да бъдат проверени. Прокуратурата не може да си затваря очите за тези факти", заяви Прокопиев.

 

По думите му е странно и отсъствието на тогавашния гуверньор на БНБ Иван Искров и бившия председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.

 

"Обяснявам си тяхната липса с избирателния начин, по който действа държавното обвинение. Можете ли да намерите общи черти между всички, които през последните години са получавали обвинения? Те или са били прозападно ориентирани, или са били противници на Пеевски, понякога и двете", допълни Прокопиев.

 

Според него „дупката” от 4,5 млрд. в КТБ идва от три основни групи дейности:

 

– около 1/3 от финансиране на медии, политически проекти и кредити, давани на партията на Николай Бареков, медийната империя на Делян Пеевски, ТВ7;

 

– втората голяма група са чисто инвестиционни грешки – лошо управление и липса на качествен риск мениджмънт, липса на качествен надзор;

 

– третата част – загуби, идващи от лошото управление на самата несъстоятелност. Голяма част от активите всъщност финишираха в чужди ръце, а не в ръцете на кредиторите на банката – „Булгартабак”, БТК, „Техномаркет”, даде пример Прокопиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6456 |22.07.2017 Бойчев: Не малко престъпления се извършиха след затварянето на КТБ . 2| 9803 |21.07.2017 Свидетели на прокуратурата прилапаха апетитно дружество с огромен кредит към КТБ . 0| 6596 |18.07.2017 Професор Миланов изригна: Прокуратурата няма работа в болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads