Реклама / Ads
0| 7004 |26.07.2017 НОВИНИ

МС развърза кесията за полицейски дрехи, пътища и безработица

.
Източник: БГНЕС
Отпускат се 17,4 млн. лв. за изплащане на неосигурено униформено облекло на служителите на МВР, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2017 г. Средствата в размер на 17 474 000 лв. са за изплащане на левовата равностойност на неосигурено униформено облекло на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи, които са имали право на униформено облекло за 2011 г., 2012 г., 2013 г., 2014 г. или 2015 г. и за които такова не е осигурено.

 

Правителството дава 35,1 млн. лв на общините за подобряване на инфраструктурата. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на пътища и за реализиране на инфраструктурни проекти в подкрепа на общинската социална и жилищна среда.

 

Предоставени са допълнително и 1,5 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за закупуването на апаратура и за изграждане на структура по кардиология, в т.ч. инвазивна кардиология в МБАЛ „Силистра“. Средствата се предоставят за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 година.

 

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на разходите по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г. Преструктурирането води до увеличаване на утвърдените средства за активна политика на пазара на труда с 2 млн. лв., съобщават от кабинета.

 

Със сумата ще се финансира нова национална програма за заетост и обучение на безработни от общини с висока безработица, която ще бъде включена в Националния план за действие по заетостта за 2017 г. До края на тази година програмата ще се реализира в 14 общини от областите Враца, Видин и Монтана. По нея ще се осигури субсидирана заетост на около 830 безработни в периода септември - декември.

 

Приоритетно в обучение и заетост ще се включват продължително безработни, безработни младежи (до 29 години), както и безработни, които получават социални помощи или са с основно и по-ниско образование и без професионална квалификация.

 

Всички включени в програмата безработни ще преминат мотивиране за активно търсене на работа. Хората, които се нуждаят, ще бъдат включени в курсове за ограмотяване или за придобиване на квалификация по професия. По новата програма ще се осигурява субсидирана заетост на пълно или непълно работно време. Наетите ще изпълняват различни дейности в частния сектор или общественополезни дейности към общините, като ремонт на обществени сгради, комунално-битово обслужване, поддържане на недвижимо културно наследство или оказване на услуги на населението.

 

Работодатели по програмата могат да са частни фирми, общински администрации и предприятия, социални предприятия, неправителствени организации и др. Те ще получават средства за трудовите възнаграждения на наетите лица и дължимите осигуровки за сметка на работодателя, съгласно Националния план за действие по заетостта за 2017 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4925 |20.07.2017 Полицейските протести продължават . 3| 5551 |18.07.2017 Полицейски протести заливат страната . 2| 7991 |11.07.2017 Затворник с полицейски автомобил блъсна пиян велосипедист . 1| 5857 |05.07.2017 Патриотите подкрепят повишение на полицейските заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads