Реклама / Ads
3| 4801 |06.12.2014 НОВИНИ

Река Сазлийка помете два микробуса с хляб

.
Четири симеоновградски села са останали без хляб и храна, след като река Сазлийка завлече два микробуса на доставчици от пътя за Свирково. До обяд вчера тя беше потопила близо 1000 дка площи в триъгълника Симеоновград – Пясъчево - Навъсен
 
През моста пред село Свирково се пробвал да мине микробус на местни хлебари, които носели очаквания като манна небесна от бабите топъл хляб. Въпреки че имало преградна мантинела през пътя и забранителен знак местните ги отместили и тръгнали през моста. Малко след него обаче страничното течение през пътя ги дръпнало и килнало в реката. Първо били спасени хлебарите, а после и возилото.

Най-куриозното е, че в същата водна клопка попаднал и втори микробус с хляб. Доставчици от хасковския хлебозавод „Тимс“ тръгнали в 5 часа с 1500 самуна за селата Свирково, Троян, Дряново, Тянево, но пътешествието им свършило на същия злополучен мост. Като извинение за белята може да се каже, че мантинелата била вече махната, но пък забранителният знак още стоял. В тъмното пък не видели заседналите колеги. Бусът „Мерцедес“ навлязъл върху моста, но водата засегнала електрическата му система и возилото „умряло“ на място. Шофьорът Христо Ангелов застопорил на ръчна и скорост, за да не го отнесе страничното течение, и звъннал на 112. Пожарната дошла и изкарала него и спътника му Асен Георгиев от Хасково. Едва по обед микробусът бе издърпан от тежкотоварен камион.

Вчера на обяд Сазлийка беше заляла към 1000 дка и продължаваше да приижда през разкъсаните диги. Потопена е електрическа подстанция, залети и непроходими са два моста като всеки момент това ще сполети и жп линията в района, по която вървят и всички товарни композиции за тецовете на „Марица-изток“. Положението се очаква да се усложни, понеже имаме информация за откосно изпускане на язовири в Старозагорско, опасяваше се пред "Монитор" заместник-кметът на Симеоновград Живко Чакъров.

Положението остана критично вчера и по пътя за Гълъбово. Край село Навъсен притокът бе изровил пътя и залял малко мостче, което изглеждаше сякаш всеки момент ще се прекъсне. Много местни обаче рискуваха в опит да се спасят от отрязаните от света села или да се доберат до възрастните си родители. Хиляди мишки отчаяно плуваха във водите до островчета туфи и наноси, за да се отърват от водата. Въпреки студа водни змии пълзяха по пътя, като до тях се евакуираха гущери и тритони. Ако ситуацията продължава да се влошава, Симеоновград ще обяви бедствено положение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4881 |24.11.2014 Река заля къщи и дворове край Русе . 0| 4259 |24.11.2014 Двама удавници откриха във водите на река Росица . 0| 4560 |08.11.2014 Шофьорка с ауди помете две жени във Варна . 2| 4935 |25.10.2014 Река Хасковска заля града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads