Реклама / Ads
0| 4703 |09.03.2016 НОВИНИ

Росен Желязков не е кандидат за председател на КЗК, оттегли се сам

.
Росен Желязков
Единственият кандидат за председател на Комисията за защита на конкуренцията Росен Желязков, номиниран от ГЕРБ, оттегли кандидатурата си по време на изслушването на номинираните за състава на КЗК в икономическата комисия в парламента.
 

Желязков подчерта, че решението му е лично, защото не търси служебна победа и държи да отпадне всяко съмнение за предпоставеност на избора. След политически консултации, продължили пет минути, заседанието на комисията беше отложено.

 

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев обясни по БНР: За да има нова процедура трябва да има решение на парламента. Към днешна дата процедурата си е тази, има внесени предложения. За съжаление, предложението за председател е отпаднало, поради отказа на Росен Желязков, така, че с Правната комисия на парламента тепърва ще коментираме казуса.

Според Мартин Димитров от Реформаторския блок, процедурата трябва да тръгне отново:

 

В една такава ситуация нямаме друг ход освен да бъде започната нова процедура. Абсурдно е да има отделна процедура само за председател, не че го изключвам този вариант, защото съм виждал всичко в българския политически живот, ние избираме цял екип и би трябвало на база изслушването да бъде избран този екип. Екипът се избира като се почва от председателя и би трябвало да се гледа съвместимостта между позициите на преседателя, на заместник- председателя и членовете на КЗК.

 

Министър-председателят Бойко Борисов отрече да е бил бламиран от групата в Народното събрание, която реши, въпреки неговите указания, да продължи процедурата по избор на нов състав на КЗК. Малко по късно стана ясно, че Росен Желязков е оттеглил кандидатурата си.

 

Във вторник партиите от управляващото мнозинство решиха, че процедурата за избор на нов състав на Комисията ще бъде продължена. Мандатът на регулаторния орган изтече през октомври миналата година. Смяната на състава на КЗК предизвика остри политически коментари през последните дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4808 |26.02.2016 Вадят концепциите на кандидатите за гл. архитект на София . 16| 4266 |18.02.2016 Росен Петров иска армейска „Бригада гранична стража” . 21| 5003 |14.02.2016 Маргарита Попова: Нямам планове да се кандидатирам за президент . 25| 7117 |14.02.2016 Жорж Ганчев се кандидатира за четвърти път за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads