Реклама / Ads
26| 10134 |19.03.2024 ГЛАСЪТ

Ротацията: Грешка след грешка, но с ясен финал. Флавий Аеций или варваринът от Кремъл – избирайте

.
Да започнем от зад напред: Правителство ще има – гаранция. Нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ, също и ДПС искат  предсрочни избори. Не им трябва служебен кабинет на президента Радев. Не им трябва и на по-голямата част от българите.
 

И нещо супер важно: Всяко отслабване на южното крило на НАТО, заради Черно море и Близкия изток – където сме и ние, - няма да бъде допуснато. Това е и нашата гаранция срещу кървавите апетити и безумни планове на незаконно избрания (с над 37 млн фалшиви гласове, според „Новая газета. Европа“) за президент на Русия – Владимир Путин. Това лице и снощи заплаши света с ядрен апокалипсис, чествайки тържествено 10 години незаконно анексиране на Крим. Това отблъсна дори Индия и Китай от доскорошната им мълчалива подкрепа за режима в Кремъл, което изостря агресивността и истерията на Путин. Той наистина съответства на клишето „луд с картечница“.

 

Правителство ще има и защото са започнати реформи, които трябва да продължат, колкото и трудно и бавно да се случват. Скандалите „Еврото“, „Нотариуса“ и „Трактора“ разкриха стари гноясали язви и невиждана деградация в магистратските срещи и връзките с политическия елит. Каквито и съмнения да има, че партийни лидери и активисти са замесени във въпросните мрежи обществения натиск върши своята работа. Няма как в момента въпросната мръсотия да бъде заметена под черджето, както е ставало досега.

 

Европа е в нова ситуация: или повишава рязко отбранителните си способности или рискува путиновите безумия да обхванат нови територии на Стария континент. Варварщината заплашва Западната цивилизация съвсем реално. Ако някога Атила е живял и е възпитаван и обучаван години наред в Рим, то Путин е плод на комунистическата кагебейска школа – разликата е огромна… Някога роденият в днешна Силистра Флавий Аеций обедини армиите на европейските народи и победи варварите на Каталунските поля. Европа оцеля.

Днес сме пред реална опасност, неделима част сме от европейското семейство, правителство в София трябва да има и ще има. Крамолите между партньорите стават много досадни и дразнещи българите. Трябва да спрат.

 

ДПС… Без движението нещата няма как да станат, това е ясно. Не е окей ДПС да бъде използвано за приемане на решения в парламента, когато се иска голямо мнозинство и да бъде държано на разстояние през останалото време. Така не става. Редно е представители на движението да бъдат официално представени в управлението. С всички отговорности. Нека докажат своята лоялност към реформите и евро-атлантизма. Имат подготвени млади кадри, това се знае, нека да поемат част от тежестта за следващите стъпки на властта и на държавата въобще. Ще ги следим под микроскоп.

 

Разбира се тези неща ще предизвикат от бриз до тайфуни сред избирателите на различните политически формации. Е, и? Има социални мрежи, да си изливат емоциите там. „Възраждане“, БСП и ИТН ще лаят край кервана, но той трябва да продължи напред.

 

Тайните служби на Москва ще ескалират хибридната война срещу България, но и това не е изненада. Това е крещящ знак, че в българските служби са нужни спешни промени – първо в ръководствата, след това и надолу.

 

Няма съмнение, че споровете са за регулаторните органи. Няма страшно да са представители на политически среди, но това да не е тайна, а открито. Тогава обществото ще следи всяка тяхна стъпка и ако кривнат към корупция – на обществен съд. А партиите им ще понесат сериозни щети, гаранция. Труден процес, но това е демокрацията – гражданите да упражняват натиск. Тогава реално ще заработи и съдебната система.

 

Труден път, но друг няма.

 

Е, знаем за обраслия с тръни коловоз… Който кряка край МОЧА и „Альоша“, защитава масовия убиец и военен престъпник Путин, да се изнася в Русия. Голяма държава, огромна територия – ще се намери място за българските мекерета. Да благоденстват там и да се радват на „русский мир“. Да извикат и децата си от Англия, Франция, Италия, САЩ, Германия, Великобритания, Швеция, Нидерландия, Канада, Испания и пр. – да видят кой ще им се върже…

 

Политиците в управлението да проявят разум и воля. Някои от тях са доста трудни за „изпиране“, но както е казал Макс Вебер „компромисът понякога спира и оръдията“.

Ясно е, че някои от тях не четат, но поне да се вслушат в съветите на опитни и препатили хора. Добронамерени са.

 

Такава е ситуацията: ще има недоволни, изнервени и мрачни нападки. Ще има лъжи и манипулации от дежурните разлаяни кучета из медиите.

Да преминем през това.

 

Българите не са известни със съпротива и гражданска съвест, но са майстори на оцеляването.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10424 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 33| 14437 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 11256 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 10635 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads