Реклама / Ads
0| 15045 |19.03.2022 НОВИНИ

Шефът на НАП Румен Спецов: По времето на Горанов не са събрани 556 млн. лв. от хазарта

.
Румен Спецов
”По времето на Горанов хазартната дейност е била под контрол на Държавната комисия по хазарта, чийто принципал бе министърът на финансите. Миналия юни излезе доклад на Комисията по финансов надзор по отношение на насъбраните такси и там е посочено, че комисията по хазарта не е имала контролна дейност и не е събрала липсващите 556 милиона лева”.
 

Няма нарушения в доставките на горива, зърно, олио или която и да е хранителна стока в България. Това каза в "Говори сега" изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.


Не е вменявано на НАП да установява картели, възложено ѝ е да се търсят данъците и придвижването на стоките, категоричен бе той. Апелира хората да не се поддават на спекулации.


"Не мога да говоря за картел, но това, което НАП е установила, нямаме нарушение на доставките на горива", заяви Спецов.


Той отговори и на обвиненията от собственици на малки бензиностанции, че отношението към тях е различно от това към големите компании: "Не мога да говоря от името на държавата, а от името на НАП. Аз имам пред мен цялото движение на цените в съответния ден. В НАП постъпва ежечасна информация по отношение на продажбите и много ясно се вижда как в 10 ч. една от тези бензиностанции вдига цените на бензина на 3.15 лв. В 15 ч. цената е 3.04 лв. В 20 ч. цената отново е 3.15 лв.", каза шефът на приходната агенция.


НАП продължава да проверява цените на олиото, производството и транспортирането му към веригите. Според Румен Спецов хората сами са си създали напрежение на 12 март, когато имаше опашки за промоционално олио, за това са спомогнали социалните мрежи и медиите.


"Веригата е разпечатала брошурите 14 дена преди самата промоция и те са разпространени 7 дни преди осъществяването ѝ. Тоест, наличието на промоция не показва някакво злонамерено действие. В същия ден имаше промоция и в друга верига. Олио има и към днешна дата няма никакъв повод за паника или съмнение, че нещо ще свърши", смята Румен Спецов.


Вчера НАП проведе акция във фирма в Камено, където иззе 300 000 тона зърно без документи.


"Преди това имахме информация от Министерството на земеделието за установени разминавания в декларираните при тях количества зърно и това, което е установено в съответната база. Разликата е 300 000 тона, това са около 200 млн. лв. Декларирано е едно количество, което те имат, впоследствие е установено по-голямо количество, което е на място", обясни Спецов.


В началото на акцията никой от служителите на фирмата не е съдействал, по-късно през деня са се появили представители, които са предоставили исканите документи. Напрежението вече е туширано, компанията продължава да работи и да изнася зърно.

 

Според Румен Спецов няма да бъде прието предложението на Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3020 |18.03.2022 Шефът на Пентагона вече е у нас . 0| 3413 |18.03.2022 Румен Радев: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът . 0| 3399 |17.03.2022 Шефът на “Сортови семена”: Не съм от ГЕРБ. Обвиненията към нас са безпочвени . 0| 2978 |16.03.2022 Шефът на здравната комисия в НС: Джобът на болниците няма да бъде ударен от бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads