Реклама / Ads
1| 5784 |05.07.2017 НОВИНИ

Синдикалист: Радев ще ми говори от кабинета, а аз от площада

.
Източник: БГНЕС
Ако не се разберем на масата на преговорите, министър Валентин Радев ще ми говори от кабинета, а аз от площада. Няма да се предадем, докато всички наши искания не бъдат изпълнени. А те са повишение на заплатата, регулярно снабдяване с униформи и нов закон за МВР. За това се закани лидерът на полицейския синдикат Валентин Попов от трибуната на протеста. Той категорично отрече каквато и да е политическа намеса в събитието.
 

Протестът започна пред народното събрание с около 30 минутно закъснение, заради инцидента на магистрала „Тракия”, който блокира голяма част от протестиращите ченгета. Попов посочи, че хиляди „аргументи” има за вдигане на заплатите, както иска Радев, визирайки колегите си, които бяха сложили на гърдите си табели с думата „аргумент”. Видях един колега, който показа най-силния си аргумент-снимката на дъщеря си, посочи с ръка към множеството от хора Попов. Специално внимание беше отделено на група пожарникари, облечени с износени дрехи на огнеборци от различни градове на Канада.

 

Синдикалният лидер обясни, че служителите сами махат имената на чуждестранните си колеги, изписани върху тях. Той насочи прожекторите и към работещите в института по криминалистика, дошли на протеста с бели престилки, дадени им преди много години. Гордея се, че на това място съм с жени, които са по-мъже от тези, в парламента, обясни Попов. Той благодари на всички служителите на МВР, за това, че в деня на празника са предпочели да бъдат заедно и да отстояват правата си. Събитието започна с българският химн. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите полицаи и пожарникари при изпълнение на професионалния си дълг.

 

Много протестиращи споделиха пред Фрог нюз, че управляващите се опитват с различни хватки да настройват обществото срещу тях. Хората искат от нас сигурност. Как да им я даваме, когато сме малко хора, а покриваме голяма територия. Ако има сигнал на едно място, се молим да не стане нещо на друго. Защото кой ще окаже помощ, ако се наложи да се действа едновременно в различни точки на даден район. Това, обаче не се мисли.

 

И после ние сме виновни, че сме закъснели за сигнал, че не сме били навреме, че хора са бедствали или са имали нужда от нас. За това не са виновни нито учители, нито лекари. Това е въпрос на вътрешна организация в МВР, на правилни управленски решения и много опит. Да не прехвърлят топката към обществото, а управниците да си пазят гърбовете. Опитват се да ни насъскват един друг. Това е цинично, сподели пожарникар. Негов колега добави: Как да ходя мотивиран на работа, когато парите не са ми мърдали от първото управление на Борисов?! С какъв хъс да работя, когато знам, че сутринта съм пратил детето си без пари за закуска.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5867 |05.07.2017 Валентин Радев пак увърта за заплатите на полицаите, ще ги мисли догодина . 9| 5958 |05.07.2017 Ненчев: Радев не ми прилича на обединител на нацията . 2| 5323 |05.07.2017 Синдикалист на МВР: Преди изборите Радев обещаваше по-високи заплати, после се отметна . 4| 9058 |04.07.2017 Ненчев: Румен Радев е лъжец!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads