Реклама / Ads
10| 11464 |14.05.2015 НОВИНИ

Скандал! Дясната ръка на Цветлин Йовчев извършил тежко престъпление?

.
Цветлин Йовчев плътно до Васил Маринов. Малко зад тях "бди" бившият главсек на МВР Светлозар Лазаров
Дясната ръка на бившият шеф на МВР и близък до #КОЙ Цветлин Йовчев, е извършил тежко престъпление. Това твърдят пред Фрог нюз служители от ДАНС. Според тях високопоставени служители от родното ФБР били отлично запознати със случая на Васил Маринов, но не смеели да предприемат нищо от страх да не се разделят с постовете си.
 

В правителството на Пламен Орешарски, Маринов беше назначен за зам.-шеф на МВР. Той  се счита за един от най-доверените хора на Цветлин Йовчев още от времето, когато двамата са били заедно в руското направление на НСС. След това, ръка за ръка, те преминават през най-високите постове в президентството и МВР.

Оказва се, че до март 2012 г. Маринов е бил два мандата представител на ДАНС в Брюксел, като офицер за връзка. Преди да бъде назначен за секретар по отбраната и сигурността към президента, той е трябвало да прекрати трудовите си правоотношения с ДАНС. При оформяне на документите му, изненадващо за всички се появила собственоръчно подписана декларация по Закона за дипломатическата служба. В нея Васил Маринов посочвал, че синът му е непълнолетен. Това му дало право да взема добавки по време на мисията му в чужбина, като сумата към онзи период възлизали на около 12 000 евро.

 

 Всичко щяло да изглежда съвсем наред, ако служителите на ДАНС не се усетили, че синът на Маринов всъщност е студент в Брюксел и отдавна се е разделил с детската си възраст. След като лъснала истината започнали совалки по кабинетите на управляващите в ДАНС. На обсъжданията какво да се направи, присъствали няколко човека в различен формат, твърдят редови служители. Според тях това били тогавашният председател на службата Константин Казаков, заместникът му Владимир Писанчев, зам.-шефката на „Тила” Маринела Белева, кадровикът Аврам Иванов и началникът на правният отдел Ангел Риджаков.

 

Някои от тях били категорични, че случаят трябва да се предаде на прокуратурата заради съмнения за извършена документна измама и длъжностно присвояване. Преглед в НК показал, че дори да върне маститата сума, Маринов пак трябвало да бъде проверен за престъпление, за което се предвижда над 5 години лишаване от свобода, разкриха още от ДАНС. Притеснени от ситуацията, ръководни фигури в ДАНС си измили ръцете с репликата : „Президентът да му мисли”.

Разказът на източникът ни свършва до тук, защото никой от редовите контраразузнавачи не е разбрал, дали поне парите са били върнати и кака са се развили нещата. Любопитното е, че малко преди да отиде на работа при Росен Плевнелиев, Васил Маринов споделил гордо пред тесен кръг в ДАНС: „След време за мен ще се пише по вестниците!”.

Най-интересното е, че за някои, които се сочат като свидетели на документа, последвала шеметна кариера. Писанчев оглави ДАНС, а Казаков започна активна научна дейност в любимия на Йовчев Библиотекарски институт, свързан също с модела КОЙ. Маринела Балева пък прави завидна кариера в няколко ведомства. Докато Йовчев оглавява МВР, тя става шеф на финансова дирекция на вътрешното министерство. След това отива в ДАТО, където поема аналогичното звено. Твърди се, че Белева също минавала за много близка на Йовчев.  Противно на останалите, Ангел Риджаков и и Аврам Иванов скоропостижно са принудени да си вземат „Сбогом” с колектива и да напуснат сградата на бул. „Черни връх”. Агенти от родното ФБР твърдят, че те всъщност настоявали истината да излезе наяве.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 21551 |05.05.2015 Ултра скандал! Доган праща Делян да заграби "Петрол" . 2| 10887 |27.04.2015 СКАНДАЛ! Националното следствие разпитва за делото „Гранити”, принудиха прокурора да се оттегли . 25| 20452 |20.04.2015 СКАНДАЛ!!! Деца на магистрати преписват на конкурс за прокурор . 32| 10545 |07.04.2015 СКАНДАЛ! Отменят присъдата на прокурорски син за двойно убийство на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads