Реклама / Ads
5| 4730 |14.12.2015 НОВИНИ

Сливенският областен управител от ДСБ подаде оставка

.
Димитър Сяров
Областният управител на Сливен Димитър Сяров, който е част от националното ръководство на ДСБ, подаде оставка от поста. Във "Фейсбук" профила си той обяви, че споделя позицията на лидера на партията Радан Кънев.
 
"Като съучредител на ДСБ, единствената партия, в която съм членувал в живота си, мога да кажа, че тя винаги ще бъде моя избор и моята надежда за България. Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме. И това наистина трябваше да стане преди да допуснем да бъдем въвлечени в нови неприемливи и невъзможни компромиси. Дойде този момент. Направихме този избор. Избрахме по-трудното решение", смята Сяров.

Според него в голямата битка за утвърждаването на правовия ред в страната, чрез реформиране на съдебната система, през последната година от ДСБ са успели да наложат доскоро неглижирана съзнателно тема от статуквото, като тема номер едно за обществото. "Ще продължим да го правим", добавя той.

"Категоричното ни разбиране обаче е, че не можем да прекрачим очерталата се линия на разделение и попътно да се съгласим с несъгласните, да приемем ревизирането на постигнато вече съгласие. Но, както заявиха и самите съдии, и протестиращи организации и граждани, това повече не може да продължава", смята Димитър Сяров и уточнява, че през годините в работата си като областен лидер и като член на националното ръководство на ДСБ, винаги е отстоявал виждането си за търсене на възможности за сближаване на десните формации за общи действия.

"Постигал съм и практически резултати в това отношение. Сега обаче се намираме в разломен момент. Затова ви информирам, че утре ще подам своята оставка като областен управител, пост който заемах през последната година като представител на РБ в управлението на страната в област Сливен."

Във вторник сутринта ще се проведе извънреден изпълнителен съвет на Реформаторския блок, на който се очаква разцепление в коалицията между ДСБ, ДБГ, СДС, БЗНС и НПСД.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4237 |04.11.2015 ГЕРБ и ДПС оставиха високи заплатите на управителя на БНБ . 21| 5287 |02.11.2015 Мерджанов: Сливенският кмет на ГЕРБ е още член на БСП . 1| 5237 |28.09.2015 Дават на съд управител за укриване на 1 млн. лв. . 0| 4413 |25.09.2015 Пет обвинения за управител на фирми, укривал ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads