Реклама / Ads
3| 5493 |07.01.2014 НОВИНИ

Сметната палата: Има пропуски в 152 декларации на политици и магистрати

.
Проф.Валери Димитров - шеф на Сметната палата
Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов е пропуснал да декларира вземания в размер на повече от 173 хиляди лева.Това става ясно от данни на Сметната палата за несъответствията в имуществените декларации.
 

50 хил. лева от вземанията на Господинов са от физическо лице, а останалите – от юридическо.

Владимир Тошев от ГЕРБ пък е забравил да декларира апартамент и гаражна клетка на груб строеж в София, притежавани от съпругата му.

Повечето несъответствия в имуществените декларации са свързани с имущество на съпрузите на лицата, които са задължени да подават декларации

Сред останалите, които имат пропуски в имуществените си декларации, са Георги Борисов от БСП, който е напуснал парламентарната група на червените през юли миналата година. Той е подал и встъпителна, и финална декларация, но е пропуснал да декларира недовършен апартамент и други имоти във Варна, както и офис и сгради с близо 1000 кв. метра застроена площ в Девня.

Служебният министър на отбраната Тодор Тагарев не е декларирал участието на съпругата си в две фирми в София.

Министърът на здравеопазването Таня Андреева е подала финална декларация през 2013 г. Не е декларирала данни за съпруга - притежавани дялове в "Интерпартнърс" ООД, гр. Банкя.

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков е пропуснал дяловете на съпругата си във фирма, както и зам.-служебният министър на труда и социалната политика Ваня Стойнева, въпреки че в наименованието на едно от на дружествата, в които участва съпругът й, участва и фамилното име на семейството.

Зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов не е декларирал притежание на нива в община Ветово, както и апартамент в Русе, както и данни за съпругата си за притежавани дялове в дружества, част от които прехвърлени именно от него.

Сметната палата е проверила ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември 2013 г.,  от лицата, заемащи висши държавни длъжности.

Несъответствия са констатирани в 84 ежегодни декларации и в 68 встъпителни и финални декларации, или общо в 152 декларации.

Съгласно закона списъците с имената на лицата, за които проверката е приключила със заключения за несъответствие, се изпращат на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от ДОПК, и на председателя на ДАНС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4844 |16.04.2013 23 партии не подадоха отчети за 2012 г. пред Сметната палата (списък) . 1| 5513 |16.10.2012 Сметната палата: Има по-малко нарушения, но сред тях драстични . 4| 5768 |11.01.2012 Ромският барон Къдравия с пропуски в три парламента . 17| 4900 |20.06.2011 Сметната палата: Янева не е декларирала ипотека за кредит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads