Реклама / Ads
17| 2299 |23.04.2024 НОВИНИ

"Средна европейска класа" напуска коалицията ПП-ДБ

.
Източник: БГНЕС
Политическа партия "Средна Европейска Класа" напуска коалицията ПП-ДБ и вероятно ще се яви в друг формат на предстоящите извънредни парламентарни избори. Днес от пресцентъра на партията изпратиха съобщение до медиите, в което излагат причините за своето решение.
 

Ето какво пише в изявлението на ПП СЕК:

 

"С пълна отговорност към всички избиратели и граждани, както и към бъдещето на страната, ръководството на Средна Европейска Класа взе решение да не приема поканата за продължаване на участието си в текущия коалиционния формат за предстоящите избори и да напусне коалицията с ПП-ДБ

.

Нашето решение за подкрепата при създаването на Продължаваме промяната през 2021 г., както и участието в коалиция ПП-ДБ беше обосновано на убеждението ни, че е важно да работим за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС.

Въпреки това, впоследствие решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни в принципите си и последователни в действията си.

 

Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото.

Йончева за номинацията от ДПС-Благоевград: Приемам я като признание за всичко, което съм постигнала

 

Нашата борба срещу модела на управление на ГЕРБ и ДПС продължава. Ние няма да се отказваме от борбата срещу корупцията и завладяната от нея държава, които изтощават ресурсите на нашата страна и спират напредъка й.

 

В рамките на следващите няколко дни, ръководството на партия Средна Европейска Класа ще се събере на заседание, с цел да обсъди и вземе решение относно участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3545 |23.04.2024 Спецов: "Заставам зад всеки честен служител в НАП". Чобанов: "Има всички белези на постановка" . 1| 2255 |23.04.2024 Вечното дерби ще се играе пред фенове и на двата отбора . 0| 47768 |23.04.2024 Здравната каса с нова услуга. Кой ще може да се възползва? . 4| 2383 |23.04.2024 Поглед отвън: Изборите в Северна Македония през западните медии и българската връзка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads