Реклама / Ads
21| 5571 |15.01.2015 НОВИНИ

Татяна разстреляна от страст?

.
Татяна Стоянова
Жестокият разстрел на Татяна Стоянова е класическо убийство от страст, заявява експерт пред в. "168 часа". Големият брой изстрели и начинът, по който е извършено престъплението, показват, че най-вероятно силен личен мотив е довел до прекомерната агресия.
 
По тялото на началника на кабинета на пазарджишкия кмет са открити общо 5 куршума. Убиецът причаква жертвата да вкара джипа си в гаража в задния двор на кооперацията, където живее.

Стреля право срещу нея и единият куршум попада директно в лицето на Татяна. Именно фактът, че убиецът гледал в очите жертвата си, преди да я застреля, е една от сигурните следи, че престъплението е извършено за отмъщение.

Единият куршум излязъл от тялото по необичаен начин. Всичките изстрели по Стоянова са са фронтални от близко разстояние. Първите 2 куршума попадат в стомаха, третият - в сърцето, а четвъртият е влязъл през скула на лицето, след което през шията е навлязъл в областта на гръбначния стълб и е излязъл през кръста.
Последният, пети изстрел, е в челото на Стоянова и засяда в тила. Петте последователни изстрела са направени в рамките на няколко секунди и са групирани, което говори за професионални умения на стрелеца.До момента няма данни да са намерени гилзи в района на убийството.

Макар районът да е оживен, никой не чува изстрелите. Смята се, че убиецът е ползвал заглушител. След като се уверява, че Татяна е мъртва, убиецът изчезва от местопрестъплението. Сигналът за намереното тяло е подаден в 18,40 ч.
Пистолетът, с който е стрелял убиецът, е 9-милиметров. Това е оръжието, с което най-често се извършват престъпления от страст, коментира още експертът.
По думите му убийства, при които броят на изстрелите е толкова голям, се извършват или поради страст или заради неопитност. В някои от случаите убийци, които извършват първото си престъпление, стрелят многократно поради силната емоция в момента и за да се уверят, че жертвата им е мъртва.

Според криминалистите килърът е бил изключително добре подготвен.
"Най-общо казано, мотивите за убийството са лични", коментира говорителят на Апелативната прокуратура в Пловдив Николай Божилов. По думите му това е основната версия, по която работят разследващите.

Първоначалните заключения на психолозите от Института на МВР, че става дума за гневен, жесток и хладнокръвен човек, без задръжки в отнемането на човешки живот, четемв 168 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4937 |15.01.2015 Изпратиха Татяна Стоянова перфектно гримирана, без следи от куршуми . 16| 14214 |15.01.2015 Татяна Дончева: Общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски . 2| 4423 |14.01.2015 Отпечатък на гилза води към убиеца на Татяна . 3| 4256 |14.01.2015 Категорично: Убиецът стрелял в лицето на Татяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads