Реклама / Ads
0| 12584 |10.03.2022 НОВИНИ

Убийствените лъжи на Сергей Лавров

.
Лавров мисли за истината...
Не искам да вярвам и не вярвам, че може да започне ядрена война, казал Лавров пред репортери, когато бил попитан дали ще има ядрена война. Това станало след разговори в Турция с украинския му колега Дмитро Кулеба. Руският външен министър казал пред журналисти още, че слуховете за потенциална руска атака срещу бившите съветски балтийски държави е мистификация.
 

В България все още има немалко хора, които вярват в „справедливата кауза на военната руска операция в Украйна“. Вярват, разбира се и на руския външен министър Сергей Лавров.

 

В тази връзка е добре да знаят следващите неща. На същата среща, за която вече споменахме, Лавров казва на журналистите още: „Ние не сме нападали Украйна. Искаме украинците да ни харесват и обичат, защото сме близки народи.“

Това той изрича след 14 дена военни действия в цяла Украйна при които са загинали хиляди украинци – военни и цивилни граждани, деца, жени и възрастни хора, бомбардирани са жилищни блокове, болници и детски градини. Мъртви са хиляди руски войници и офицери. Но Лавров твърди: „Ние не сме нападали Украйна“…

 

Ако искате му вярвайте, че няма ядрена заплаха, но първо прочетете негови изказвания преди дни.

 

22.01.22 г.

Русия никога не е заплашвала украинския народ, заяви Сергей Лавров след срещата си с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. „Русия никога не е заплашвала Украйна чрез свои официални представители. Русия няма намерение да напада Украйна“.

 

28.01.22 г.

Hямa дa имa вoйнa, дoĸoлĸoтo тoвa зaвиcи oт Pycĸaтa фeдepaция, ниe нe иcĸaмe вoйнa.

 

04.02.22г.

Руският външен министър Сергей Лавров: Четох, гледах в интернет някакви изявления на Държавния департамент на САЩ, че Русия уж готвела фейк видеа с атака на украински военнослужещи срещу Донбас. Подобни измишльотини са бълнуване, с всеки изминал ден те стават все повече и това е очевидно на всеки що-годе опитен политолог. Русия няма никакви намерения да воюва с Украйна. Това са лъжи.

 

15.02.22 г.

Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна. Русия размества войски на собствената си територия.

Това са думите на Сергей Лавров, на когото все още някои вярват.

 

Истината: На 24 февруари 2022 година Русия надапна Украйна. Оттогава около 200-хилядна руска армия води война на територията на Украйна.

 

Лавров се оказа лъжец.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7109 |04.03.2022 Защо посланик Митрофанова прибягва до лъжи за водените от Русия войни . 0| 3111 |02.03.2022 Сергей Лавров: Ако има Трета световна война, тя ще бъде ядрена . 0| 3148 |01.03.2022 Сергей Шойгу: Ударите са само по военни обекти, ще продължим . 0| 3219 |01.03.2022 Сергей Лавров: ЕС очевидно се страхува от открит и честен диалог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads