Реклама / Ads
0| 5089 |19.01.2015 НОВИНИ

Убийцата на малката Алекс от Поморие се изкара изнасилена

.
Атанаска
39-годишната Атанаска Георгиева, която се изправи пред съда за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие, се опита да се отрече от първоначалните показания. В края на май м.г., след края на разследването Атанаска внезапно поиска нов разпит и заяви, че убийството е извършено от мъж, когото тя познава по прякор. Тя твърдеше, че той я изнасилил преди покушението. В таванската стая на Атанаска обаче не бяха намерени следи от друг човек.
 

 Убийцата на 8-годишата Александра от Поморие не е била изнасилвана, нито бита. Това потвърди пред Бургаския окръжен съд съдебният лекар Косьо Янков, съобщава „Флагман“.

 
Делото за разтърсващото убийство на малката Александра Тодорова-Алекс, което потресе цяла България в началото на април м.г., започна днес в Бургаския окръжен съд. В първите 18 часа на неизвестност, докато полицията още търсеше следи от детето, бяха пускани какви ли не версии за рекет, отвличане или убийство, свързани с лихварския бизнес на бащата Веселин Тодоров-Германеца.

Тялото на Алекс бе открито под леглото на съседката Атанаска, живееща под наем в таванско помещение в блока, който обитава семейството на Германеца. Момиченцето било удушено с найлонов плик, нахлузен на главата му.  Според заключението на психиатрите убийцата била напълно нормална, но се изживявала като отхвърлена от обществото, трупала завист и злоба към заможното семейство на детето.

В момента в Бургаския окръжен съд се изслушват експертите, направили експертизите. Родителите на убитото момиченце бяха конституирани като частни обвинители. Веселин и Ивелина Тодорови поискаха общо 400 000 лева кръвнина.

Според обвинителния акт, изготвен от прокурор Димо Маджаров малката Алекс била на гости около 1 час в апартамента на Атанаска, преди 39-годишната жена да й посегне на живота. При аутопсията са намерени следи от храна, които детето е поело преди да бъде удушено.


В квартирата малката Алекс погледнала снимката на синовете на Атанаска и ги нарекла по детски грозни. Именно тези думи провокирали 39-годишната жена от Златоград.

В началото на разследването Атанаска твърдеше, че внезапно се вбесила от думите на детето, нахлузила на лицето му найлонова торба, увила я с тиксо около врата и го държала, докато спре да мърда. Увила трупа в чувал за боклук и го скрила под леглото.

Извършените по делото експертизи са категорични – по тиксото, с което е омотана черната торбичка върху главата на Алекс, има отпечатък на Атанаска и на никой друг. По тиксото има и ДНК профил на двама души – Алекс и Атанаска.

Днес сестрата на Атанаска - Северина, която поведе кампания в нейна защита, не дойде на процеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5145 |19.01.2015 Изправиха убийцата Атанаска пред съда . 4| 4631 |07.01.2015 Германци ще реставрират храма "Александър Невски" . 27| 5639 |24.12.2014 Х. Александров: Поредица успешни политически ходове бележат последните месеци . 12| 8279 |19.12.2014 Х. Александров за Фрог: Нека разграничим Москов от Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads