Реклама / Ads
3| 5606 |17.07.2017 НОВИНИ

Валентин Радев: 77 българи в черен списък на Турция? Това е притеснителна бройка

.
Не сме уведомени официално за внасянето на 77 български граждани в черен списък на Република Турция, ще изчакаме тази информация и тогава ще коментирам. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на Би Ти Ви.
 
"Ние сме приятели с Турция,премиерът често посещава страната, идва и европейско председателство, така че ще проучим всички данни. Имаме информация и за върнати от границата на Турция със Сирия български граждани, но и за тях ще изчакаме официалната информация", допълни министърът.

Според него, бройката от 77 български граждани в черния списък е голяма и притеснителна. Затова трябва да се види какви са тези хора, ДАНС да извърши небоходимото проучване.

Министър Радев обясни и какви ангажименти е поело МВР на срещата с главния прокурор Цацаров по повод насилието над медици. "Не можем да сложим полицай във всяка болница, ще разчитаме на повече камери, директна връзка с намиращите се в региона полицейски участъци", допълни той. Той бе категоричен, че държавата няма да остане безучастна към зачестилите насилия над лекари и ще предприеме необходимите мерки.

Според него, протестите на полицаите за повишаване на заплатите няма да доведат до релано действие. "Казал съм им-трябват ми аргументи. В момента няма как да стане увеличението на заплатите, нека изчакат до след Нова година. Говорил съм с Горанов, има разбиране", каза още министърът.

Той призна, че не може да бъдат намерени хора, които да попълнят свободните места за редови полицаи главно заради ниските заплати. "Правителството е избрано с приоритет образование, идва европесйко председателство, това трябва да се отчете. Не може да се спекулира така от синдикатите в МВР, да се иска или 15% увеличение или стачка е несериозно", смята Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6236 |17.07.2017 77 българи със забрана да влизат в Турция заради тероризъм . 0| 5467 |17.07.2017 Във Великобритания пак се страхуват от българите . 6| 7375 |16.07.2017 Цв. Кънчев: В махалите се заканват страшно: ”Българите ще видят след 30 години!” . 1| 5410 |16.07.2017 Президентът Радев: Респектът ни към Левски е неподвластен на времето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads