Реклама / Ads
16| 4626 |08.03.2024 НОВИНИ

"Вчера някой бил послушко, днес трети бил лош”. Кирил Петков предупреди Борисов да спре с епитетите

.
Източник: БГНЕС
Идеята на Бойко Борисов хем да делегира, хем да преговаря през камерите е абсурдна. Искам да му отправя едно предупреждение – да спре да дава епитети. Вчера някой бил „послушко”, днес някой бил „корумпиран”, трети бил „лош”. Това не помага.
 

Ние се държим с голямо уважение към преговорния екип на ГЕРБ. В този момент моля Борисов да се удържи малко с тези епитети, защото единственото, което прави, е да възпалява и прави тези преговори по-трудни. Но и той трябва да има малко дисциплина.Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

В отговор на думите на лидера на ГЕРБ, който заяви, че не иска Асен Василев да бъде финансов министър, Петков отвърна: Утре Борисов да дойде в НС и да ми каже предложението си в лицето.
 

Като шанс за добро правителство определи Петков намерението на Борисов да делегира права на Мария Габриел като премиер.


"Делегирам, ама ще ви кажа всичко през медиите, е деструктивно", допълни Петков.


"Този кабинет има смисъл само и единствено, ако нашите реформи продължават. Няма да държим правителство, само за да имаме правителство. Ще застанем зад Мария Габриел, ако знаем, че съдът става независим, че регулаторите започват да работят за хората и службите започват да работят за гражданите", подчерта още съпредседателят на ПП-ДБ.








Правителството служи, за да може регулаторите да работят за хората и съдът да се изчисти от джуджета и нотариуси. Това ни интересува по същество, каза от своя страна и Христо Иванов.

 

Настояваме да има ясна формула за носене на отговорност. Фокусът при регулаторите да бъде върху качествата на хората, а не върху това кой ги е излъчил, каза още лидерът на "Да, България".


Ген. Атанас Атанасов също взе отношение: "Искам да поканя моя приятел Бойко Борисов да дойде утре в Народното събрание, да седнем и да поговорим. Искам съвсем приятелски да му кажа, че е заприличал на Румен Радев. Една добра дума не казва за общото ни правителство – правителството 9 месеца свърши много хубаво работа и това трябва да бъде оценено от партньорите". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2583 |08.03.2024 Рони О‘Съливан и Джон Хигинс отново в България за WINBET Snooker Special . 8| 2543 |08.03.2024 Борисов: Разговорите започват утре, Асен Василев не може да остане финансов министър . 3| 2502 |08.03.2024 "Абсолютно изправен е". Гвоздейков отрече да има проблеми с медицинския хеликоптера . 5| 2589 |08.03.2024 АКФ: Единствено в авторитарните и тоталитарни режими гражданските организации са публично заклеймявани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads