Реклама / Ads
0| 4786 |14.11.2014 НОВИНИ

Вучков: Има задържани за побоя на семейството от с. Малко Градище

.
Веселин Вучков
Има задържани за жестокия побой на възрастното семейство от хасковското село Малко Градище. Това обяви вътрешният министър Веселин Вучков по време на парламентарния контрол. Двамата стари хора бяха жестоко пребити и ограбени на 5-и ноември. Полицаите от Хасково са открили и откраднатите вещи.
 

Един от мобилните телефони, както и друга движима вещ, които са откраднати по време на тази случка от възрастните хора, в една заложна къща. Това е от направени процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата. Това се е случило снощи. Има лица, които са идентифицирани, които са занесли въпросната движима вещ в заложната къща и са установени. Има и задържани лица. В момента текат процесуално-следствени действия. Силно се надявам, наистина, извършителите на това грозно престъпление да бъдат изправени пред правосъдието, съобщи той.

 

 Постоянно се извършват анализи на оценка на риска от терористична заплаха. Това заяви Веселин Вучков по време на парламентарен контрол на въпрос относно клетки на радикален ислям на територията на няколко области. При постъпване на такива данни от институциите ни, или при инцидентното им установяване на оперативно-издирвателните служби на МВР ще предприемат законните мерки за противодействие на съответната престъпна дейност. На територията на страната се провеждат полицейски операции за установяване на незаконно пребиваващи лица, заяви министър Вучков. Той обясни, че се провежда административен контрол върху миграционните потоци към страната.  Уточни, че с оглед на тези потоци ДАНС, НРС, Служба Военна информация при МО са изготвили план за координация на работата с оглед на рисковете и заплахите на българската национална сигурност.

 

Създадена е организация за своевременна проверка на лица в информационните масиви, а при нужда и по линия на международния обмен. Постоянно се извършват анализи на оценка на риска от терористична заплаха, каза още Веселин Вучков.

Министърът отговори и на запитване относно германските активисти, които са били на българска територия в близост до българо-турската граница. Вучков посочи, че към 13.00 часа на 9 ноември автобусите с активисти са пристигнали в района на село Голям Дервент.

 

Бе проведен разговор, полицейските екипи на място с ръководителите на мероприятието. Основно им беше обяснено, че нямат право да навлизат в граничната ивица без специално разрешение. Те не разполагаха с такова разрешение, посочи Вучков и добави, че на групата е отправено официално полицейско предупреждение за ненавлизане в граничната ивица. След допълнителни уточнения, че няма да бъдат допуснати до това възпрепятстващо съоръжение, участниците се оттеглиха към село Голям Дервент под непрекъснато наблюдение на полицейските служители. Към 18.00 часа автобусите потеглиха посока българо – гръцката граница, за което са установени гръцките гранични власти, заяви Вучков. Той коментира, че през цялото време не е имало причини и основания за задържане на лица, както и употреба на физическа сила от служителите на МВР. Просто бяха предупредени, че няма да пристъпят до граничната зона и след няколко снимки тръгнаха към българо-гръцката граница, каза още министър Веселин Вучков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4874 |14.11.2014 Вучков: Последващото разследване за изчезналото тефтерче не се ръководи от МВР . 24| 8848 |11.11.2014 Вучков: Ще назнача зам. главен секретар на МВР; спрял съм се на 2-ма души . 4| 5226 |08.11.2014 Вучков: Президентът трябва да назначава висшите служители в МВР . 6| 5565 |03.11.2014 ГКПП "Лесово" е отворен; над 30 митничари задържани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads