Реклама / Ads
1| 10440 |15.07.2017 АКТУАЛНО

Жалко! Формално ще председателстваме Европейския съюз

.
„Във всяка служебна йерархия всеки служител се стреми да се издигне до своето ниво на некомпетентност“. Това е прочутият принцип на Лоурънс Питър. България като член на ЕС също стигна до своето равнище на некомпетентност. Като ротационен председател. ------------------
 
На 1 юли в пост за НДК и босът му Боршош посочих, че Брюксел ни няма доверие, че ще осъществим ефективно председателство на ЕС и организацията му.
   
Защо? Защото по времето на ръководството на Евросъюза (шест месеца) от планирани над 2000 прояви на ЕС и ЕК над 1500 от тях ще се проведат извън България вместо в София.
    ---------------------

Тези дни тази информация вече е потвърдена, макар и косвено, от официални правителствени документи. Става дума за обявяването на няколко обществени поръчки - за нощувки и за транспорт.

 Едната е за нощувки в хотели за членове на делегации на събитие клас А - равнище министри, отговорни фигури от същия ранг на ЕС и ЕК и по-нагоре (ние плащаме за това). Стойността е 515 000 лева с ДДС за 1808 нощувки. Те са предимно през януари-февруари и април. Обикновено се резервират по две нощувки на човек.
Т. е. при преизчисление става дума за около 900 лица. Но понеже България поема разходите на ръководителя и още един от делегацията, всъщност лицата са наполовина по-малко - около 450.

Практиката сочи, че на такива събития присъства до 150 лица от този ранг.

 Следователно у нас, в България по време на председателството ни ще се проведат най-много 3-4 такива срещи на такова равнище - "А". (ДПС твърди за само една). Останалите над стотина ще бъдат в Брюксел, Люксембург, Страсбург.
 
 Подобен статистически анализ чрез обществените поръчки може да се приложи и към другите прояви.

 Бел.: бъдете сигурни, че тази скрита оценка на ЕС за ефективност и организация в България е партийно безцветна. Най-малкото, защото за да се стигне до нея, стартът за обсъждане на такова решение е бил поставен поне преди 3 години и решен най-късно миналата.

Григор Лилов - фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4722 |28.03.2024 Руският патриарх Кирил тотално изтрещя. Страната му водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад . 1| 2222 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5880 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2818 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads