Реклама / Ads
5| 13159 |21.07.2017 АКТУАЛНО

”Суджукгейт” в Добрич или как се управлява държавата по места и в столицата

.
Дребна на първи поглед злоупотреба за около 45 000 лева задейства Сотир Цацаров и прокуратурата по начин, който говори за ”висша намеса”. В случая това е самият премиер Борисов, от чието име злополучният любител на суджука и филе ”Елена” прибрал от търговец в Добрич тонове от деликатеса.
 
И -о, ужас- нито един суджук от всичките 4 тона не стигнал до премиера, от чието име е бил отнет, изплака Цацаров по повод действията на Живко Мартинов.

Името на депутата втори мандат от ГЕРБ едва ли някой е запомнил от работата му като парламентарист. Но вече цяла България го знае като любител на тънките мезета. Това обаче не е толкова важно. По-интересно е, че премиерът е побеснял от постъпката на Мартинов. Не се уточнява дали заради кражбата от името на ГЕРБ и лично от негово име или от факта ,че не е опитал въпросните суджуци.

И в типичния си стил отряза главите на цялото областно ръководство на ГЕРБ в Добрич. За парлама остави решението да бъде финализирано в понеделник от неговата дясна ръка Цветан Цветанов. Случилото се обаче не е изключение и показва как действат съвременните дерибеи, когато получат благословията на лидера си премиер и намерят благоприятна за своеволията си личност.

Въпросният търговец, дал 4 тона суджук, изготвен по специална рецепта лично за Борисов, според твърденията на депутата Мартинов, е бил рекетиран и за други "подаръци". Върху същия търговец бил упражнен натиск, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града. Мебелите, обаче се оказали в търговския офис на Мартинов вместо в офиса на ГЕРБ. Освен това върху същия търговец бил упражнен натиск да предостави климатична стена, която също била предназначена за офиса на ГЕРБ, но мебелите се оказват в търговския офис на депутата. Към всички тези екстри депутатът поискал и два сглобяеми гаража и инсталиране на охранително видеонаблюдение, заплатено от въпросния търговец.

Това, което става на областно ниво, става и на национално ниво, разбира се, с други обеми и параметри на рекета и на "подаръците". Няма как областните лидери да не взимат пример от боса си и да правят същото, което и той, макар и на провинциално ниво. Това е за съжаление истината за управлението на ГЕРБ от 2009 година до днес, с някои малки прекъсвания.

Интересна в случая е и позицията на прокуратурата. Тя е като оса в такова дело, когато има картбланш да накаже провинилият се. И ще го накаже, защото от него е свалено височайшето покровителство, направило го два пъти народен представител с благоприятната за такива примери пропорционална система. В същото време същата тази прокуратура в прав текст от устата на свой висш представител обяви- колкото Обама и Путин ще се появят в делото за грабежа на КТБ, толкова там ще видите и името на Делян Пеевски.

И тези хора готвят антикорупционен закон и се облизват за запълване на новите, богато платени щатове в структури, които нищо няма да свършат. Ако си спомните БОРКОР, тогава знаете какво ще стане с противодействието на корупцията по високите етажи. А тя, корупцията е навсякъде, и в областните центрове, и в столицата. Това е България 2017-член на ЕС и ръководена от евроентусиаста Борисов, обявил днес за глупост и изпълнението на европейските изисквания за прекратяването на един очевидно корупционен проект като газопровода "Южен поток". Но това е-един лапа суджук, друг-милиарди откраднати от КТБ, зависи каква е позицията му във властта.

Емил Стоянов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 1095 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5757 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2780 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат . 1| 10953 |26.03.2024 Meduza: 10 въпроса, на които няма отговор три дни след атентата в Крокус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads