Реклама / Ads
1| 6371 |25.07.2017 МИСТЕРИИ

Влакът от Пловдив ще става междуградска железница в столицата

.
Влакът от Пловдив ще става междуградска железница в столицата, подобно на тази в Берлин. За целта влаковете, които пристигат в София от югоизточните направления, ще стигат до жп гара “Обеля”. Там ще бъде построена нова гара от НКЖИ, съобщи главният архитект на София Здравко Здравков.
 

Влаковете от Перник пък ще бъдат свързани с метрото още през 2019 г., когато ще е готова новата гара в “Горна баня”. Идеята е хората да не обикалят цяла София, а да имат различни удобни варианти и връзка с метрото.

Столичното метро ще бъде разширявано в три направления. Приоритетно е удължението с две станции в “Люлин”, за да може да обслужва още 40 хил. души на ден.

Първата нова станция ще е на бул. “Царица Йоанна”, а втората на Околовръстното, където трябва да се изгради жп спирка за линията София - Волуяк - Кюстендил.

Това трасе е едно от най-важните продължения, защото там може да се обособи бизнес зона с голям подземен паркинг, обясни Здравков. Тази спирка ще обслужва и пътниците от Божурище.

Второто предложение за отсечка е от "Бизнес парка" към полите на Витоша. Там може да се направи спирка, която да качва хората на Симеоновския лифт, обясни Здравков.

Третото предложение е отклонение след Орлов мост към “Слатина”, пише още 24 часа.

До септември 2018 г. трябва да е готова концепцията “Визията на София до 2050 г.”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Изработването на стратегията ще струва до 500 хил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5028 |24.07.2017 Спешната помощ в Ихтиман остава без лекари заради катастрофата . 0| 5190 |24.07.2017 Бавенето на държавни пари проваля Пловдив като европейска столица на културата? . 0| 4631 |24.07.2017 Пловдив е първенец в черната хроника на загиналите на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads