Реклама / Ads
3| 8863 |17.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Хаджигенов: Прокуратурата си прави ПР с обвинението срещу дъщерята на Цветан Василев

.
Това е пиар на прокуратурата, каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов по повод обвинения срещу съпругата и дъщерята на Цветан Василев и по казуса ”КТБ” като цяло.
 
"Правен абсурд е внасянето на 15 000 страници обвинение. Както и да свърши казусът след 10 години, това няма да има значение. Публиката е платила 4 млрд. Забавно е да се твърди, че Василев живее с тези милиарди. Банката има активи, които се обезценяват многократно и се разграбват и това са моите и вашите пари", заяви адвокатът.

Според него, прокуратурата сочи само лошия Цветан Василев. "Той не е добър, събрал се е с Пеевски, за да събере всички държавни пари. Няма две мнения по въпроса, че той не е добър. Но нещата, в които го обвиняват, са абсурдни", подчерта Хаджигенов.

"Той е жертва отчасти, защото това, което направиха с него и с КТБ, няма нищо общо със закона. В останалата му част е съучастник. Власт и мафия у нас е едно и също. Ситуацията с "Магнитски" и с антикорупционните закони е една и съща. Самият Цветан Василев многократно е заявявал, че е допуснал много грешки по отношение на хората. Според мен търси закрила на чисто физическо ниво", смята Хаджигенов.

Адвокатът заяви, че у нас може да се каже за всичко. Но ако Конгресът на САЩ каже нещо, това би имало значение. САЩ от десетилетия се изявяват като международен жандарм. Опитват се да налагат закона на правото и демокрацията. Имат интерес България да се управлява от некорумпирани хора.

"У нас се прави всичко възможно законът да се използва като мутри-бухалка. ГДБОП действат като Държавна сигурност. Това не касае само ГДБОП, цялата държава действа така. Нещата съвсем сериозно си отиват на революция, трябва да върнем еднаквото и точно приложение на закона спрямо всички", смята адвокат Николай Хаджигенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4106 |14.08.2017 Прокуратурата оспори заповедта на Нено Димов за „Калиакра” . 1| 4119 |14.08.2017 Главният мюфтия си прави устата България да се грижи за имамите . 8| 4382 |14.08.2017 ГЕРБ даде ”Цанков камък” на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads