Реклама / Ads
14| 5231 |26.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?"

.
Бойко Рашков
Когато говорите за морал, когато говорите да не се омаскарява някой - това важи и за вас", обърна се Бойко Рашков към градския прокурор на София Илиана Кирилова и припомни, че самата прокуратура е признала как прокуратурата е изпращала материали на определени медии.
 


"Говорите за необходимостта да имате взаимодействие между прокуратурата и парламента - вашият ръководител се отнасяше към ръководителя на една парламентарна група с "шефе". Това бяха дори неприлично близки взаимодействия. Стигна се и до "ти си го избра" и подобни други", коментира още Рашков.


"Вие пропускате много важно обстоятелство, което може би вие трябваше да изясните вече. Връзката между Еврото и Мартин Божанов я има. Аз мога да ви кажа няколко факта, а защо вие не ги казвате? Тук сте дошли, защо да не ги кажете? Петьо Петров-Еврото ви е повишил. Вие сте в близки отношения с него от преди това. Пита се в задачата как той се спря на вас", попита Рашков.


"Вашето име и името на колегата Сарафов и на Русинова се споменават убедително от свидетелите и все ми се струва защо свидетел с тайна самоличност е разконспириран. Какво целите? Така ли ще разкрием тези групи за влияние?", продължи Рашков.


По думите му е редно депутатите да чуят информация по показанията на Любена Павлова, че са раздавани пари и са носени процесуални документи в ресторанта "Осемте джуджета".


"Колкото и да стоя дистанцирано от тази информация, я виждам като особено значима, защото няма как иначе някой като Пепи Еврото и Мартин Божанов да разбере, че срещу определен човек се води досъдебно производство. Той, обикновен човек, се е представял само с имената си, без да се притеснява, че нещо ще му се случи, а то му се случи в края на януари. От там нагоре са невидимите", добави още Рашков.


"Над Мартин Божанов има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?"


"Делата са давани на определени медии, за да се подготвят публикации. Прокуратурата дълго време игра и ми се струва, че продължава да играе ролята на бухалка у нас", подчерта още Рашков.


"Вие сте пристрастна, вие се познавате с Петьо Петров. Вие знаете какво се случва по разследването. Това нормално ли е", попита Рашков. Той попита и има ли нещо, което трябва да се поправи в прокуратурата, и коментира случайното разпределение на делата, както и сроковете, в които работи прокуратурата, като подчерта, че делата от срочни са станали "безсрочни".


"Категорично заявявам, че 2013 г. не съм познавала Мартин Божанов. Ако някой си позволява да го казва, знам какво да правя. Все още съм грамотна", коментира в отговор Кирилова. "За какви евроатлантически ценности може да се говори в момента? Мачкане на прокуратурата!", добави градският прокурор на София.


"Благодаря ви за вниманието. Пожелавам ви успех на изборите!", каза още Кирилова и напусна заседанието, като обяви, че няма да се явява повече.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4021 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 4091 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев . 2| 11969 |22.03.2024 Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса . 5| 7247 |21.03.2024 Николай Стайков: Борислав Сарафов и Илиана Кирилова да подадат оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads