Реклама / Ads
8| 14953 |17.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Дончева: Докато спите, Цацаров организира президента, управляващи и опозиция

.
Татяна Дончева Източник: БГНЕС
„Сегашното правителство, опозицията и президентът правят това, което иска Сотир Цацаров”, заяви Татяна Дончева, лидер на „Движение 21” по бТВ. Активността и влиянието на главния прокурор били особено видни в последните 6 месеца.
 
Измененията в НПК бяха въведени при пълна тишина, нито опозиция, нито дори някоя медия не обясни какво се случва. Трябваше да се гледат през септември, но минаха преди ваканцията. Тези поправки позволяват да се разширят пълномощията на прокуратурата. Промените драстично погазват правата на човека, погазват и търсенето на истината, допълва още тя.

Посегателството на бюрото за СРС-тата показва, че то е нежелано от управляващите. Ударът срещу зам.-шефа на Бюрото Георги Гатев е показателен. Той е много умен човек, супер юрист и независим човек. Доган и онова момче... тежкото, ако са мслили, че ще ги слуша, защото е от квотата на ДПС – са се излъгали. Искат те да контролират всичко, а Бюрото и Бойко Рашков си вършат съвестно работата, което им пречи.

 

И на трето място – отношението към Лозан Панов – данъчни, финансови проверки и пр. - което показва, че натискът да се оттегли продължава. Тези три неща показват, че управляващите и детето чудо с големите килограми са овладели съдебната система и я използват за унищожаването на своите бизнес и политически противници, категорична е Дончева.

„Докато спите по време на лятото, врагът не спи. Цацаров организира президента, парламентарните управляващи и опозицията, за да получи функции, с които да злоупотребява срещу гражданите”, смята Дончева.

 

По думите й опозицията също бездейства.

 

Дончева определи предложеното от БСП звено за антикорупция като „паралелно мини МВР”. Ефектът от него ще бъде нулев, защото там няма основното нещо – за да има ефективност в борбата срещу даден тип престъпления трябва да има държавен механизъм. А държавата се управлява от мафията, категорична е Дончева. Държавна сигурност не бива да има следствени функции – това е ясно още от комунизма и фашизма, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4745 |15.08.2017 Цацаров – нередовен с имотната си декларация . 15| 24946 |04.08.2017 US-прокурори и Сената ще изслушат Василев, Цацаров отказва . 13| 11903 |21.07.2017 Татяна Дончева: Делото за КТБ се води на практика от Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads