Реклама / Ads
8| 12769 |10.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Фандъкова превърна София в червен град

.
Нито един булевард в столлицата не се радва на т.нар. „зелена вълна”. Градът почервеня от хаоса със светофарите, които причяват огромни проблеми на водачи и пешеходци. За това алармират от сдружение „София, нашият град”. Най-объркани са основните входни и изходни артерии.
 
По бул. „Ботевградско шосе” хора от сдружението провели експеримент. Те се опитали да преминат на различна скорост – от 30 км/ч до 70 км/час, като променяли скоростта с 5 км. Нито веднъж не успели да „хванат” „зелената вълна”, с която толкова се хвали общината.

Същият експеримент претърпял пълен провал и на бул. „Сливница”, който извежда на изхода на столицата към Калотина – пътят към Европа.

 

Същото е положението и на бул. „Тодор Александров”, улиците през. кв. „Люлин”, бул. „Европа”, бул. „България”, бул. „Васил Левски”, бул. „Мария Луиза”, бул. „Цар Борис III”, бул. „Стамболийски” и пр.

 

Особено абсурдно е положението на бул. „Александър Малинов” в Младост, който извежда на околовръстния път в посоките Пловдив-Бургас и Перник-Кулата-Кюстендил-Димитровград. На булеварда има светофари, които отстоят един от друг на 80 м, което сигурно е световен антирекорд. При никаква скорост от 30 до 80 км/ч водач не е в състояние да премине по трасето, което минава от бул. „Цариградско шосе” през квартал, в който живеят и работят близо 170 000 души. „Червената вълна” превръща преминаването през квартала в мъчение заради тежките задръствания.

 

Сутрин отсечката от 4 км. се изминава средно за 50 минути, понякога и час.

Абсолютно същата неразбория е и на околовръстния път. Освен лошата настилка и зеиналите дупки, светофарите допълнително утежняват положението, от което освен столичани страдат и хора от други градове и държави.

 

Така е всеки ден в "Младост"...

 

Само преди месец и половина зам.-кметът по транспорта Евгени Кусев се похвали, че най-късно до нова година”умни” светофари щели да пропускат с предимство колите от градския транспорт. Според него това щяло да облекчи задръстванията. Но откъде са тези задръствания, питат от „София, нашият град”, след като Кусев твърди от доста време насам, че в столицата е осигурена „зелена вълна”. Това е лъжа и манипулация, категорични са недоволните граждани. Според тях дори ремонтите не са осигурени с предварително проверени маршрути и предизвикват хаос и задръствания.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5992 |09.07.2017 Лидерът на БСП-София Калоян Паргов на кръглата маса в Брюксел . 0| 5367 |07.07.2017 Стотици пътници са блокирани на Летище София . 2| 5748 |06.07.2017 БСП-София иска да спре демонтажа на паметника ”1300 години България”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads