Реклама / Ads
17| 20248 |24.08.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Иван Бакалов: Сваленият самолет на Пригожин доказва безусловно Русия като терористична държава

.
Сваленият пътнически самолет на Пригожин, независимо дали той е бил в него, или са били само други шефове от ”Вагнер”, доказва безусловно Русия като терористична държава.
 

Далеч е от Донецк, да обвинят Украйна, че го е свалила, както с малайзийския самолет.

 

Далеч е от Африка, където щяха да хвърлят вината на чужди служби или бунтовници.

Самолетът на Пригожин е свален между Москва и Ленинград, недалеч от военно поделение. Каквито и фантастични версии да обяснвяват сега, че бил повреден или ято птици му повредили двигателите, или "музикантите", както наричат вагнеровци, сами са си го свалили, никой няма да повярва. 

 

 Сега съмнява ли се някой за отровените тук и там по света? Който не е вярвал, че Кремъл праща емисари да убият някой руснак в чужбина, критик на режима или избягал човек от службите, дали сега ще продължи да не вярва? Още повече, че в Русия хора като бившия президент Медведев, открито сипят закани за разправа с бягащите от Русия и критиците в чужбина.

 

Много хора наивно вярват, че Русия е наследник на социалистическия Съветски съюз, продължение на идеала за комунизъм и равенство и т. н. И сякаш не виждат, че това е имперска държава с най-варварския олигархичен капитализъм. Авантюристът Путин надскача далеч консервативните старци от Политбюро на някогашния СССР. Те никога нямаше да водят такава война и да правят такива показни атентати.

 

С началото на войната някои от наивно вярващите се събудиха и видяха другото лице на Русия - война и разрушения, ядрен шантаж, военни престъпления, убийства.   

 

Убийството на Пригожин е ясен знак какво ще направи властта на Путин с всеки тръгнал против режима. Сега и светът ще си направи по-ясен извод с каква терористична държава си има работа.


Facebook, Иван Бакалов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6718 |22.06.2023 Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов . 1| 7213 |12.05.2023 Николай Свинаров: Ще има външна намеса за свалянето на Иван Гешев . 21| 9286 |23.04.2023 Испания отказа да екстрадира Тони Иванов, “заговорник” срещу Гешев . 0| 4140 |07.04.2023 Иван Брегов: Мнозинство за избори и промени в правосъдието има, но за какво точно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads