Реклама / Ads
12| 9711 |14.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Командирът на руското опълчение - Белия рекс: Нашите набези в Русия са истински шок за руснаците

.
Денис Никитин - Белия рекс
Нарича себе си "лош руснак", бие се на страната на Украйна. Сега под негово командване са повече от хиляда бойци , сред които по-специално хора от ЧВК "Вагнер" и "Буря Z". Той е командирът на "Руското опълчение" Денис Никитин, по-известен като Белия рекс.
 

През пролетта и началото на лятото на 2023 г. ударите на руското министерство на отбраната на територията на Руската федерация станаха топ новина за много световни медии. Днес RDK шумно се завръща в информационното пространство : заедно с легиона „Свобода на Русия“ и „Сибирския батальон“ обявиха, че са навлезли в граничната територия на Русия. В отговор Путин заяви, че бойците на тези формирования „искат да осуетят изборите и да завземат територии за размяна“ .


„Руският доброволчески корпус“ обаче воюва срещу Русия и на територията на Украйна: повече от година той провежда съвместни специални операции рамо до рамо със спецподразделението на Тимур ГУР на Министерството на отбраната . Офицерът от тази част с повиквателна "Иванов" описва войниците от Червената армия като едни от най-мотивираните и всеотдайни войници, с които някога е трябвало да се бие.

 

По-долу е съкратена версия на разговора с командира на RDK White Rex.

 

- Гражданите на Руската федерация оцениха ли вашите набези на територията на Русия?

 

- Според мен и руското общество, и военно-политическото ръководство на страната изпитаха истински шок в този момент. Определено предизвикахме емоция. И още една седмица ни хванаха там, въпреки че бяхме отдавна вкъщи.

Тогава някакви идиоти тичаха из местата, където бяхме, и ни викаха за някакъв "честен бой". Е, това е смешно. Но никога нямаше да получим такова отражение от Руската федерация, ако не бяхме улучили целта.


White Rex отбелязва, че набезите на Червената армия в Русия, от една страна, са шокирали руското военно-политическо ръководство и самите руснаци, а от друга, са впечатлили положително украинската армия

 

Разбира се, удобно е да седите вкъщи на дивана, да пиете чай и да гледате как „нашите момчета браво бомбардират украинските градове“, защото сте далеч от тази война. И тогава - бам, и ние пресичаме държавната граница на Руската федерация и изясняваме на всички: момчета, ако подкрепяте тази война, дори да седите вкъщи на дивана, това ще ви засегне. Ще почукаме и на вашата врата и ще попитаме за участието ви в тези събития и отношението ви към тях.


- Имало ли е случаи след набезите ви в Руската федерация руснаци да искат да дойдат при вас оттам?

 

- Разбира се. Винаги, когато започне някаква голяма наша операция на територията на Руската федерация, телефонът ми "избухва", просто се "стопи". Тоест има огромен брой хора, които при такива благоприятни обстоятелства искат да стигнат до RDK. И, честно казано, ние не разбираме напълно какво трябва да правим в тази ситуация, как да ги филтрираме, защото сред тях може да има и агенти на влияние, и шпиони, и диверсанти.

 

Има момчета, които преминават границата на собствена отговорност и рискуват да попаднат в РДК. Има истории, когато хората преплували реката, изоставяли всичко и идвали през гори, храсти и градини, заобикаляйки минните прегради и руските граничари.

 

Това е готино, разбира се. И тези момчета тогава се показват много добре. Това е максималната мотивация. Но, използвайки тази възможност, бих искал да напомня на всички, че имаме официални канали за набиране на персонал , които трябва да се използват.


По думите на Никитин, броят на доброволците, които искат да се присъединят към РДК, нараства значително на фона на новините за успешните операции на "Руското опълчение"


- Убийството на руския пилот , който вкара военен хеликоптер в Украйна в рамките на специалната операция на ССР на Министерството на отбраната "Синица", повлия ли на настроенията в РДК и на броя на желаещите да се присъединят към вас?


- Убийството на Максим Кузминов, разбира се, повлия до известна степен върху нас върху настроенията в руския доброволчески корпус. Това е неприятно събитие. Ние сме врагове на Руската федерация и мирният живот за нас е възможен само след пълното унищожаване и деконструкция на режимите на Путин и Кремъл. В противен случай съдбата на Максим може да ни очаква всички.

Максим имаше достатъчно смелост и интелигентност, за да открадне хеликоптер с двама военнослужещи от Министерството на отбраната на Руската федерация и да го закара на територията на Украйна. Но е жалко, че той нямаше достатъчно трикове, за да легне на дъното.

 

Както и преди, получаваме различни предложения от територията на Руската федерация. Тоест, не мога да кажа, че убийството му е имало някакъв твърде силен, негативен психологически ефект върху тези, които биха искали да тръгнат по неговите стъпки.

 

Неговата смърт е урок за всички нас. Следователно е невъзможно да се отпуснете във всеки случай, но и никой няма да свали знамето на борбата заради това.

 

- Можете да бъдете боец ​​на RDC дори на територията на самата Русия. Как изглежда?

 

- Хората, които искат да се включат в борбата, но нямат възможност да напуснат територията на Руската федерация, пишете ни в чатбота или други наши официални канали за комуникация.

 

Ние казваме: „Момчета, има различни форми на гражданско неподчинение. Изберете на какво сте готови и какво можете. Можете ли да ни дадете полезна информация? Хайде! Може ли да напишете на стената „Слава на РДК“ на обществено място? Направете го. Можете ли да разлепите листовки или да запалите военна машина? Добре."


White Rex високо оценява смелостта и мотивацията на бойците от RDC, действащи под земята на територията на Русия

 

Ясно е, че някои агенти на ФСБ могат и ни пишат така. Но изпълняваме редица задачи за проверка.

 

Всъщност ние вече имаме пълноценна подземна мрежа на територията на Русия, която продължаваме да развиваме. Дерайлират влакове, горят сгради, горят доброволчески центрове, където се събират помощи за войници от руското министерство на отбраната.

 

Момчетата, които работят на територията на Руската федерация, са отчаяни смелчаци и герои в моите очи.

 

- Една от операциите, които РДК планираше да проведе на територията на Руската федерация, беше отвличането на Алексий Навални от колонията . Как трябваше да изглежда?


- Въпреки факта, че възгледите на Алексей и моите възгледи за политиката, историята, икономиката се различават, Алексей имаше много сериозна тежест като фактор за дестабилизиране на политическата ситуация в Русия.И, разбира се, като съюзник в борбата срещу Путин режим, Алексей със сигурност ще донесе полза Поради това искахме да го освободим.

 

Знаехме, че трябва да се постави от колонията във Владимир, но до края не знаехме къде. Планът беше до известна степен холивудски: нападение срещу конвоя, стрелба, освобождаване от авто-чантата и по-нататъшно транспортиране към Украйна. Приблизително така планирахме да го направим.


- Многократно сте споменавали, че има "руснаци" и има "руснаци". Има и определение за "добри руснаци". А как се легитимирате в РДК?

 

- Ние от РДК постоянно се подиграваме с тази класификация. Казваме, че сме „лоши руснаци“, защото имаме статут на терористи в Руската федерация.

 

Но като цяло трябва да разберете, че ако руска ракета удари апартамента ви, ако снаряд от руски танк превърне къщата ви в руини, ако куршумите на руски войник убият семейството ви, тогава всички руснаци винаги ще бъдат лоши за вас. Всички ще са "кацапи", "москали", "гадове", "орки". И аз напълно разбирам тези хора. Те имат пълното право на тази емоция, защото моите сънародници, хора, с които говоря на един език, граждани на Руската федерация, за този украинец са убийци, изнасилвачи, грабители и престъпници и болката винаги ще говори в него. Не мога да направя нищо по въпроса, за съжаление.

 

- Колко често срещате тази емоция в отношението си?

 

- Само в интернет в коментарите. След убийствата на Уткин и Пригожин отправих покана към бойците на ПВК "Вагнер", имаше известна вълна от негативизъм: "Как смее!? Това са убийци! Кой му даде право!? Какво по дяволите имаме ли нужда от тях изобщо!? Едни руснаци викат други руснаци тук на нашата земя!". Но в световен мащаб отдавна не сме чували лоши неща за нас.


- Като свърши тази война, какво ще стане с РДК?

 

- Отговорът на този въпрос зависи от това какво разбираме под „края на войната“. Ако има политическо решение за замразяване на този „конфликт“, то за нас това ще означава, че подготвяме всичко за неговото размразяване, за нова фаза на войната с Руската федерация. Тоест РДК ще продължи да се развива като военнополитическа структура, да набира хора и да се подготвя за нова остра фаза на тази конфронтация.

 

Ако говорим за това, че Украйна е на прага на 1991 г., то за нас това е страхотно, това е победа. Но това е само част от него, защото нашата победа е знамето на РДК над Кремъл, падането на режима.


Командирът на РДК подчертава, че "Руското опълчение" ще се бие до падането на режима на Путин

 

Украинская правда, превод ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10166 |13.03.2024 Даниел Смилов за ФрогНюз: Аморално е партии като ГЕРБ да излизат на шествия, раздухващи омраза към мигранти . 13| 6271 |12.03.2024 Аламанов: Години наред питахме къде е Пътната карта на "Турски поток", сега става ясно защо се "загуби" . 8| 4404 |11.03.2024 Николай Слатински: С широко затворени очи сме, докато Бункерният Цар Плъх държи ръка върху спусъка . 6| 6418 |11.03.2024 Иво Беров: Турският (а всъщност руски) газопровод, който заобиколи Украйна, е бил огромно улеснение за Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads