Реклама / Ads
0| 13316 |24.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Люба Кулезич с коментар за парите в пликчета, медиите и журналистите

.
Аз съм Люба Кулезич, телевизията е Би Ай Ти. Най-младата телевизия у нас. Сега обаче ще се наложи да ви почерпя с доза вкисната, престояла боза. Няма как бозата да мине за гореща червена кръв. Но някой все ни пробутва тази лъжа.
 

Ето и днес: бившата журналистка Маргарита Михнева написала кърваво писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова. Подкрепяла я в апела й прокуратурата да публикува имената на политици и журналисти, получавали пари от фалираната КТБ. Сумата била над 100 милиона лева, а парите били раздавани в пликчета, чантички и чувалчета.

 

Така заяви онзи ден шефът на специализираната прокуратура Гешев, автор на фамозния обвинителен акт за източването на банката срещу банкера Цветан Василев и неговата организирана престъпна група от счетоводителки и касиерки. Та Михнева решила да светне Нинова за лапачите от КТБ. Сред тях фигурирам и аз.

 

По следния изискан правдив начин: „Съпругата на Цветан Василев заведе гражданско дело срещу мен за 100 000 лева. Като свидетел, от страна на госпожа Василева, в съда се появи журналистката Люба Кулезич. Пред съдия журналистката даде показания, че лично е придружавала Антоанета Василева при посещенията й в България въпреки, че знае за международната заповед от Интерпол. Бареков твърди, че Пеевски е настоявал да назначат Люба Кулезич на работа в Тв7. За предаванията си тя е получавала космически хонорари. Днес същата Кулезич громи Пеевски. Захапала е здраво и Борисов. Въпреки, че беше и на неговата хранилка?

 

Помните ли есемеса, който й прати премиерът със съдържание: „Обичам те… Мисля те!” Да започнем ред по ред, не за друго, а защото след минути в студиото ще влезе Соня Колтуклиева, също героиня от тези бозави писания, представени като „кърваво писмо”. Така че за него няма как да не стане дума. Затова и аз няма да подмина поредната порция фантасмагории на Михнева, активирани или не от някой прокурор.

 

На първо място, ето това е протокол от свидетелските ми показания пред 11 състав, І гражданско отделение на Софийски градски съд от 13 юни тази година по гражданско дело № 12 900 от 2015 г, заведено от Антоанета Василева, съпругата на Цветан Василев срещу Маргарита Михнева за нейни интервюта, в които след фалита на Банката твърди, че г-жа Василева получавала милиони кредити от мъжа си и перяла пари.

 

Всеки може да се запознае с този протокол в деловодството на съда. И ще види, че никога не съм твърдяла, че съм придружавала Антоанета Василева при нейни посещения в България. По каква причина тези халюцинации са възникнали в мозъка на Михнева, трябва да се произнесе някоя здравна служба. Всеки нормален човек в случая е безсилен. Второ, никога не съм била назначавана в Тв 7, още по-малко от г-н Пеевски. През февруари 2011 подписах договор за копродукция с медията и нейния изпълнителен директор Евелина Колева. За г-н Пеевски прокуратурата тогава и по-късно твърдеше, че не притежава медии, а само скапан „Опел” и два апартамента. Знаеше се, че майка му Ирена купува вестници с кредити от КТБ.

 

Години по-късно стана ясно, че г-н Пеевски е бил крупен кредитополучател от КТБ. Не познавам г-н Пеевски. По силата на търговския си договор с Тв 7 съм произвеждала чрез независимата си компания „Дом продакшънс” предаването „Насреща Люба Кулезич” и шоуто „Виенско колело”. Екипът ми се състоеше от десетина души. Редовно съм изплащала заплатите и осигуровките им докато Договорът ми бе скъсан от Бареков през февруари 2013-та, когато отказах да стана съучастник в израждането на ТВ 7 в политическа бухалка. От тогава не съм имала нищо общо с нея. Какви космически хонорари съм получавала, всеки може да провери в счетоводните отчети на Тв 7. Те са публични и са приложени към дело № 4260/14 на СГС, Търговско отделение, 16-ти състав за несъстоятелността на медията, обявена през 2016 г. Толкова за черните дупки в главата на Михнева. Но произходът им не е космически със сигурност.

 

Що се отнася до прословутия есемес на премиера Борисов, той ми бе пратен ден след като бях пребита от неизвестна мутра в първия ден на протестите срещу Пеевски на 14 юни 2103-та. Тогава получих подобни есемеси от много хора, от политици също. Малко по-късно телефонът ми бе откраднат от млад мой сътрудник и предоставен на в. „Галерия”. Той пък избирателно и манипулативно публикува есемеси, черз които бях нарочена за шпионка на властта, на Цветанов и Борисов. Повод бяха делата „Октопод”, „Наглите”, „Килърите”, които следях в предаванията си. Главно в Нова телевизия.

 

Само че властта в лицето на Цветанов и Борисов тогава вече беше в опозиция и береше ядове с поръчковото преобръщане на прокуратурата срещу тях. Жалкото е, че те забравиха срещу кого бяха в опозиция и срещу кого хората излязоха на протести. Още по-жалкото е, че сега се правят на ударени за истинските виновници за погрома над КТБ, макар че ги познават лично. Както са съвсем наясно с търбуха на модела КОЙ. Той няма насищане със суджуци. Не му приседнаха и заграбените активи след съсипването на КТБ по политически сценарий. Писанията на Михнева обаче служат за заглушител на оригването на търбуха след преяждане. Бозата само доразваля въздуха.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6593 |19.07.2017 Люба Кулезич за българския Виктор Орбан и поправките в Закона за съдебната власт . 1| 7484 |14.07.2017 Люба Кулезич: Премиерът най-беден в кабинета? Хептен ни взе за будали . 2| 6001 |13.07.2017 Депутатите решиха полицаите да получат парите си за закупени от тях униформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads